EBT:ssä käynnissä uudistusten kausi

17.9.2012

Syksyn sarjapelit käynnistyvät tuota pikaa. Joukkuetoiminta on hyvällä mallilla ja haluan toivottaa kaikille paitsi menestyksekästä syyskautta, etenkin kivaa ja iloista korissyksyä!

 

Toiminnassamme on tapahtunut taustalla paljon muutoksia ja kehitystyötä. Osa toimenpiteistä on jo otettu käyttön ja osa tekee vielä tuloaan. Seuraavassa yhteenvetoa seuratason hankkeista.

 

Laatukäsikirja on päivitetty ja se on löytyy seuran nettisivuilta. Laatukäsikirjassa määritellään keskeisiä seuran toimintatapoja ja tavoitteita. Tehty päivitys on joiltain osin huomattava. Haluaisin erityisesti nostaa esille kaksi yksityiskohtaa laatukäsikirjasta. Ensimmäinen on pyrkimyksemme kehittää EBT:stä Suomen laadukkain koripalloseura. Toinen on arvojemme mukainen toiminta toiminnan kaikilla tasoilla ja kaikkien toimijoiden kesken. Suosittelen käyttämään hetken laatukäsikirjan läpikäymiseksi. Yhteisten päämäärien eteen toimiminen ja yhteisten pelisääntöjen olemassaolo on meidän kaikkien etu ja polttoainetta kohti yhä parempaa meidän yhteistä EBT:tä.

Seuran taloushallintoa, raportointia ja kirjanpitoa on kehitetty. Uusi taloudenhoitajamme Paula Ahlbäck otti tehtävän vastaan loppukeväästä ja on kesän ajan perehtynyt käytäntöihimme. Tavoitteenamme on säilyttää seuramme asema taloudellisista velvoitteistaan huolehtivana urheiluseurana. Pidämme kunnia-asiana ja positiivisena erottautumistekijänä jämptiä talouden seurantaa ja tinkimättömyyttä raha-asioiden hoidossa. Jokainen EBT:läinen hyötyy taloudellisesti vakaasta toiminnasta.

MyClub jäsenrekisteri on otettu käyttöön. Ensiaskeleet on otettu kriittisesti tarkasteltuna ehkä vähän haparoiden, mutta silti pystyssä pysyen. Jatkossa jäsenrekisterin ylläpito, toimintamaksujen laskutus, tapahtumailmoittautumiset sekä laskutus hoituvat näppärästi MyClubin kautta. Uusi järjestelmä vähentää taustahenkilöiden työsarkaa ja vapauttaa sitä kautta enemmän aikaa joukkueelle. MyClub tarjoaa edellä mainittujen lisäksi lukuisan määrän toimintoja, joista joukkueet voivat omassa toiminnassaan hyötyä. Seuran toiveena on, että alkuvaiheessa MyClubin käytössä keskityttäisiin edellä mainittuihin toimintoihin ja muut mahdollisuudet otettaisiin joukkuekohtaisesti käyttöön seuran suositusten ja aikataulujen mukaisesti.

Seura on tehnyt OP-Pohjolan kanssa merkittävän yhteistyösopimuksen. Osana sopimusta EBT on siirtynyt käyttämään keskitetysti OP-Pohjolan pankki- ja vakuutuspalveluita. OP-Pohjola näkyy seuramme nettisivuilla ja tulevissa seuratapahtumissa. Osana yhteistyösopimusta EBT:n supermikrotytöt  ja- pojat pelaavat OP-Pohjolalle nimikoiduissa peliasuissa ja OP-Pohjolan logo näkyy myös koriskoululaisten ja liikkarilaisten T- paidoissa.

Olemme ottaneet käyttöön Webropol -työkalun tyytyväisyyskyselyitä varten. Webropolin avulla olemme toistaiseksi toteuttaneet kyselyitä valmennukseen liittyvistä seikoista sekä leirityytyväisyydestä.Webropolin käyttöä kehitettään ja pyrkimyksenämme on luoda palautekäytäntö, joka ei ole ylitsevuotavan runsas, mutta olisi silti riittävä ja jäseniämme vähän kuormittava. Saatu palaute on tarkoitus aina analysoida tarkoin seuran toimesta, sekä viestiä havaitut vahvuudet ja kehityskohteet toimintamme edelleen kehittämiseksi.

Espoo Team -yhteistyösopimus on päätetty. Aikuisten edustusjoukkueiden toiminnalle on luotu oma konseptinsa ja joukkueille on luotu ohjausryhmät. Sekä naisten että miesten edustusjoukkueemme pelaavat valtakunnallisessa 1-divisioonassa. Aikuisten edustusjoukkueet ovat toimintamme lippulaivoja ja kummankin joukkueen runko muodostuu vahvan EBT-taustan omaavista pelaajista. Aikuisjoukkueet tarjoavat juniori-iän taakseen jättäville pelaajille mahdollisuuden jatkaa pelaamista omassa kasvattajaseurassa.

Harjoitus- ja peliolosuhteita kehitetään jatkuvasti. Tavoitteenamme on kehittää Espoonlahden hallista yhä keskeisempi EBT:n toiminnan keskus ja teemme tämä eteen hallitustasolla suunnitelmallista työtä.

Olemme laajentaneet toimialuettamme Espoosta Kirkkonummelle ja Kauniaisiin. EBT Kirkkonummi perustettiin viime kaudella ja EBT Kauniainen on aloittanut toimintansa tänä syksynä. 

 

Uusia työntekijöitä ja valmentajia on rekrytoitu ja perehdytetty. Jo mainitun taloudenhoitajan lisäksi olemme nimittäneet uuden valmennuspäällikön sekä uudet päävalmentajat naisiin/A-tyttöihin, miehiin/A-poikiin sekä C- ja minityttöihin. Lisäksi tarjoamme uutena palveluna kaikille joukkueille fysiikkavalmennuksen. Kasvaneista resursseista huolimatta olemme kyenneet pitämään kausimaksukorotukset pieninä.

 

EBT:n seuraorganisaation toimintaa on ammattimaistettu. Työnohjaus- ja raportointikäytäntöjä on  luotu ja päätoimisten valmentajien lukumäärää on kasvatettu. Valmentajien koulutukseen panostetaan aiempaa enemmän ja määrätietoisemmin.

 

Seuran toimihenkilöille on lanseerattu muutamia keskeisiä kehityskohteita tälle kaudelle. Näitä ovat pelaajamäärän kasvattaminen, joka takaa laadukkaan toiminnan edellytykset kaikissa joukkueympäristöissä. Palvelutason nostaminen kaikilla tasoilla sekä joukkueiden että yksittäisten seuran jäsenten suuntaan ollaksemme yhä tiiviimpi, toimivampi ja yhtenäisempi seura. Valmennuksen laadun kehittäminen menestyäksemme ja ollaksemme houkutteleva seura yhtä lailla pelaajille kuin valmentajille.

 

Monet edellä mainituista hankkeista ovat suuria ja kunnianhimoisia, osa helpommin toteutettavia. Jotkut etenevät kivasti, toisissa on enemmän jumpattavaa. Pahoittelut jo etukäteen niistä murheista, joita kehitystyö aina tuo tullessaan, toimijoiden hyvästä tahdosta huolimatta. Kaikille projekteillemme tunnusomaista on kuitenkin se, että puhaltamalla yhteen hiileen ja auttamalla ja tukemalla toisiamme saavutamme halutun lopputuloksen nopeammin ja helpommin.

 

Lopuksi haluaisin vielä kannustaa kaikkia seuramme jäseniä olemaan aktiivisia, tarjoamaan toisilleen apua sekä olemaan oikealla tavalla vaativia. Haluammehan olla parhaita!

 

Reipasta ja hyvää syksyä toivottaen,

 

Peter

hallituksen puheenjohtaja