EBT:n naiset suoriutuivat tyylikkäästä Suomen Cupin ottelustaan

27.9.2012

Heini Hakasalo parantaa otteitaan ottelu ottelulta
Niina Mattila haastaa jenkkivahvistus Kathlyn Varnonin

 

 

SM-sarjakauteen valmistautuva, kahden jenkkipelaajan vahvistaman HyPo lähti kotikentällään otteluun odotetun vahvasti.  Selvästi nuorempi, pienempi ja kokemattomampi EBT kuitenkin pisti kampoihin kiitettävästi ja mm. voitti toisen erän tasoittaen peliä puoliaikatulokseen 40-30. ”Tarkoituksemme oli pelata aktiivista miespuolustusta, mutta virhevaikeuksien vuoksi menimme paikkaan. Se toimikin yllättävän hyvin ja tuotti vastustajalle tukun pallonmenetyksiä”, pohti EBT:n päävalmentaja Niko Hellman. EBT oli vielä kolmannen erän alkupuolella 8 pisteen päässä, mutta HyPo vei voiton luvuin 84 – 49 ja eteni kahdeksan parhaan joukkoon Suomen Cupissa.

HyPo:n päävalmentaja Besim Maxhuni kuvaili EBT:tä nuoreksi, taistelevaksi porukaksi ja sanoi EBT:n pelanneen fiksusti ”He siirsivät palloa hienosti ja saivat aikaan hyviä ratkaisupaikkoja”. Ammattilaispelaaja Kathlyn Varno totesi EBT:stä: ”They were pretty physical. I respect that”. Niko kertoi EBT:n tavoitteena olevan 1 divarin sarjapaikan säilyttämisen, mutta hän uskoo joukkueen pystyvän parempaan ja pelaavan alkavalla kaudella voittavaa koripalloa. Tähän onkin hyvät mahdollisuudet, kun heittoprosenttia saadaan parannettua ja huolimattomuusvirheitä vähennettyä.

EBT:läisistä kauden parhaan ottelunsa pelasi Niina Mattila, joka haastoi ennakkoluulottomasti HyPo:n kokeneita pelaajia. HyPo palkitsi EBT:n tsempparina Maria Koskisen ja parhaana pelaajana Lotta Eräkankaan.

Anniina Tuomela 4/6, Kirsi Kourilehto 2/3, Jenni Järvi 0/7, Niina Mattila 10/2/1(syötöt), Lotta Eräkangas 8/6/1, Inari Syrjänen 13, Heini Hakasalo 6/6, Maria Koskinen 6/3, Saara Silvennoinen 0/1, Riina Salo