Lokakuun EBT-nimi: Lotta Eräkangas

5.10.2012

Lotta Eräkangas

Lotta Eräkangas, 15, on valittu seuramme lokakuun pelaajaksi.

 

Lotta näkee koripallossa paljon hyviä asioita. Päällimmäisenä sen kun huomaa itse, että on kehittynyt jossain asiassa mitä on harjoitellut pitkään ja tunne, kun onnistuu peleissä tai treeneissä. Yksi tärkeä asia on se, että kyseessä on joukkuepeli. On hienoa, että voi jakaa kaikki ilot ja surut oman joukkueen kanssa.

Lotalla on takana jälleen tiivis maajoukkuekesä. Se oli aika rankka, mutta kyllä se on sen arvoistakin. Kesän aikana leirit ja kisat vievät lähes kaiken ajan. Leireistä ja kisoista palautumisen aikana ehtii nähdä kavereita ja tietty perhettä.

Leirejä on eripituisia (3-14 päivää) ja yleensä treenataan 2 kertaa päivässä. Joskus on lepopäiviä pitkillä leireillä.

EM-kisoissa oli tosi hyvä fiilis ja koko joukkue pelasi hyvin. Onhan se tietty aina jännittävää päästä edustamaan Suomea kisoihin ja oli se kyllä hieno kokemus. Kisojen jälkeen pääsi onneksi parin viikon kesälomalle. 

Viikossa Lotalla on normaalisti 7 treenit (2 oman jengin kanssa ja 5 koulussa) + n. 2 peliä. Koulussa on aamutreenit kolmesti viikossa. Ne ovat yleensä matalatempoisempia kuin iltapäivisin ja niissä keskitytään henkilökohtaisiin taitoihin, vammoja ehkäiseviin toimenpiteisiin ja tehdään myös keskittymis- ja rentoutumisharjoituksia.

Iltapäivisin treenit on rankempia mutta niissäkin keskitytään pitkälti henkilökohtaisiin taitoihin ja  usein on myös punttitreeni.

Viikonloppusin on 1-2 peliä, ja maanantai on kokonaan lepopäivä.

Lotasta olisi tosi siistiä päästä ulkomaille pelaamaan ja ehkä saada koriksesta ihan työ. Hän haluaisi myös päästä naisten maajoukkueeseen pelaamaan.

Vapaa-ajalla Lotta on mielellään kotona, eikä tee mitään erityistä. Viikonloppuisin ehtii yleensä myös kavereita nähdä - ja tietysti pitää lukea kokeisiin ja tehdä läksyt. :-)

Syyskuussa Lotta oli siivittämässä EBT:n A- ja B- tyttöjä SM-sarjaan!

EBT onnittelee Lottaa ja toivottaa tsemppiä koripallokentille!