Miehet historialliseen avausvoittoon kotiavauksessa

8.10.2012

Oscar Andersen
Mikko Jantunen
Antti Laukkanen

EBT:n miesten edustusjoukkue avasi voittotilinsä heti kauden ensimmäisessä kotipelissä Järvenpään Koripalloseuraa vastaan. Historiallista ensimmäistä voittoa valtakunnallisissa sarjoissa oli todistamassa lähes täpötäysi Espoonlahden halli, jota kotijoukkue hemmotteli hienolla pelillä. JKS, joka on yksi sarjan ennakkosuosikeista, kaatui itse asiassa yllättävänkin helposti. Peli oli alusta alkaen EBT:n hallinnassa ja ensimmäisellä puoliajalla hankittu johto säilyi järkevällä pelillä toisellakin puoliajalla.

EBT aloitti pelin vahvasti ja karkasi heti 13-4 johtoon. Tahtipuikkoa heilutti alussa taitava 19-vuotias takapelaaja Oscar Andersen (12/3) hyvällä pelinjohdolla ja kylmäpäisillä ratkaisuilla. Joonas Suotamo (18/11) oli totutun tehokas ja iski ensimmäisellä puoliajalla pari kovaa donkkia. Myös väkivahva Marco Tammi (16/7) punnersi tehokkaasti korin alla ja Mikko Jantunen (4/6) haki hyvin irtopalloja.
 

Silmiinpistävää oli EBT:n kova puolustuspeli, joka pakotti vierasjoukkueen vaikeisiin ratkaisuihin. Parhaimmillaan EBT johti jo 19 pisteellä, kunnes JKS vaihtoi paikkapuolustukseen. Siihen tehosi tuttu lääke, eli onnistunut kaukoheittopeli. Hienoilla syöttöyhdistelmillä saatiin myös upeita päätöksiä korin alta. Puoliajalle mentiinkin EBT:n johtaessa 44-29.

Toisella puoliajalla EBT pelasi järkeviä hyökkäyksiä ja pystyi kasvattamaan eron parhaimmillaan jo 20 pisteeseen. JKS:n tiukka prässi ja paikkapuolustus pakottivat EBT:n muutamaan vaikeaan ratkaisuun ja pallonmenetykseen, mutta reilun 15 pisteen ero pysyi koko toisen puoliajan. Parhaimmillaan EBT purki paikan hienoilla syötöillä ja pääsi nostamaan helppoja koreja, eikä kotijoukkueen voitto ollut oikeastaan missään vaiheessa kunnolla uhattuna. Lopussa molempien puolustus aukesi ja JKS pääsi kovilla heitoilla kaunistelemaan loppuluvuiksi 80-68.

EBT:n puolustuspeli oli ottelun loppua lukuun ottamatta tiukkaa. Yhtään helppoa koria ei vastustajalle annettu. Myös korinalustaa hallittiin vahvalla pelillä ja EBT voittikin levypallot 47-35. Antti Laukkanen (5/3) toi leveyttä joukkueen takamiesosastolle ja hoiti hyvin pallon ylöstuonnin JKS:n tiukkaa prässiä vastaan. Jukka Ohtonen (7/4) haki hyvin levypalloja ja oli tappavan tehokas molemmissa päissä. Rinnakkaislisenssillä Forssan Koripojissa pelaava Julius Pehkonen (3/3) jatkoi viime pelien upeita otteitaan tehokkaalla pelillä. Kristian Nurminen (9/1) puolusti tiukasti ja teki muutaman kovan yksilösuorituksen. Myös Matti Hautala (4/3), Tarmo Rista (2/0), Jiyer Paulo Lundoloke (0/0) ja Roope Visuri (0/1) täyttivät omat paikkansa. JKS:n tehokkaimmat olivat Visa Tarjanne (15/2), Otso Laakkonen (13/8) ja Jesse Viita (13/3).

Markku Siirosen ja Juha Jantusen suojatit tulevat varmasti ottamaan kauden aikana monta voittoa – sen verran hyvältä EBT:n paketti näyttää tällä hetkellä. Kauden alussa oli epäilyjä siitä, miten EBT:n takakenttä pärjää kovissa 1-divisioonaan matseissa, mutta ensimmäisten pelien perusteella Oscar Andersen, Julius Pehkonen, Antti Laukkanen, Kristian Nurminen, Tarmo Risto ja kumppanit ovat osoittaneet epäilyt turhiksi. Itse asiassa EBT:llä on tällä hetkellä laittaa takakentällä monta hyvää pelaajaa. Markku Siirosen mukaan EBT on pelaajamateriaaliltaan sarjan kärkipään joukkueita.

”Onnistuimme tänään hyvin ja saimme tärkeän voiton. Sarja on tasainen, joten jokainen voitto tulee olemaan tärkeä. Pelaajat pelasivat järkevästi. Ilahduttavaa oli, että toisin kuin tappiollisessa Karkkila-matsissa, heitto upposi tänään hyvin”, Markku kommentoi peliä.

Onnittelut miesten edustusjoukkueelle hyvästä avausviikonlopusta!

EBT:n seuraava peli on ensi sunnuntaina 14.10. vieraissa Jyväskylän Weikkoja vastaan. Seuraava kotipeli on sunnuntaina 21.10., jolloin Espoonlahteen saapuu HBA-Märsky, eli nuorten maajoukkuepelaaja vilisevä Anton Mirolybovin komennossa pelaava Helsinki Basketball Academyn joukkue. Ottelu alkaa klo 17. Tervetuloa kannustamaan EBT voittoon!