EBT:n B-tytöille pronssia Uljana Semjonova's Cupista

24.10.2012

Koripallolegenda jakamassa tytöille pronssimitaleja
Uljana Semjonova tositoimissa

Uljana Semjonova Cup 2012 on Riikan kaupungin järjestämä ja kustantama kovatasoinen kutsuturnaus. Turnaus on nimetty latvialaisen koripallolegendan, olympiavoittaja Uljana Semjonovan mukaan.
 
Laiva- ja bussimatkan jatkoksi pääsimme suoraan avajaisseremoniaan mukaan.
Tilaisuudessa pidettiin juhlavia puheita, esiteltiin joukkueet ja jaettiin tervetuliaislahjoja.
 
Turnauksen kulku otteluittain:

EBT - Birzi, Liettua 34 - 32
Pitkän matkustuspäivän jäljiltä pelin alku oli vaikea. Heitot sudittiin ohi kaukaa ja läheltä, ja vastustaja kävi pahimmillaan jo lähes 10 pinnan karkumatkalla. Lopussa pallosta pidettiin paremmin huolta ja pää pysyi kylmänä, seurauksena tiukka 2p voitto.
 
EBT - Spartak, Venäjä 10 - 92
Spartakillla oli 18 kovaa pelaajaa ja aloituksen keskipituus yli 180 cm. Joukkue pelaa myös EEGBL U16-sarjaa, eikä hävinnyt ensimmäisessä turnauksessa Helsingissä otteluakaan.
Pelasimme kovalla asenteella ja alussa puolustus toimi, mutta hyökkäyspäässä ei saatu hyvistäkään paikoista palloa koriin. Loppua kohden onnistumisia tuli, tällä kerralla 
vastustaja oli kuitenkin liian "korkea" vuori valloitettavaksi.


EBT - Ridzene, Latvia 28 - 50
Tasaista vääntöä aluksi. Viimeistelytarkkuus kovaa pelannutta vastustajaa vastaan oli alussa liian heikko, ja paikallisjoukkue pääsi karkaamaan. Lopussa vastustaja pelasi kovemmalla rutiinilla, emmekä pystyneet enää vastaamaan. 
 
EBT - BS Riga, Latvia 34 - 49
Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Ajauduimme virhevaikeuksiin, kun heikon puolen apupuolustus oli pahasti myöhässä ja jouduimme monesti rikkomaan heittotilanteissa. Hyökkäyspäässä pystyimme vastaamaan vastustajan fyysisyyteen jo paremmin, mutta loppukiri ei aivan riittänyt voittoon saakka. 
 
EBT - BC Kalev, Viro 38 - 22
Turnauksen tähän mennessä paras peli. Hienoa joukkuepuolustusta, saimme vastustajan kaksi yli 185 cm avainpelaajaa puolustettua kokonaan yli ja pidettyä matalissa pistemäärissä. Ensimmäisellä puoliajalla loimme hyviä koirintekopaikkoja, ja koko turnauksen vaikeaa ollut korinteko sujui yli 60% tarkkuudella. Voitolla varmistui alkusarjan 4. sija ja paikka pronssipelissä BS Rigaa vastaan.
 
Pronssiottelu
EBT - BS Riga, Latvia 42 - 35
Latautunut EBT:n joukkue aloitti kovaa ja tukimme aiemmassa pelissä auki olleen korinalustan täysin. Hyökkäys oli alussa tahmeaa, hyvistä paikoista huolimatta peli pysyi ensimmäiset 5min 0-0 tilanteessa. Vastustajan aikalisän jälkeen ketsuppipullo aukesi, ja seuraavat 15min mentiin EBT:n tahdissa. Puoliajalle ero 11 pinnaa tyttöjen hyväksi. Toiselle puoliajalle Riga tuli kovempaa, mutta tyttöjen kylmäpäiset viimeistelyt Linda Illmanin johdolla pitivät eron turvallisena. 7 pistettä lähemmäksi Riga ei enää päässyt, vaan huikealla suoritukselle mitalit sekä pokaali Espooseen!

 
Mitalistit:
Jenna Hennilä
Henrietta Hirvonen
Elisa Hautala
Anni Salonen
Veera Luostarinen
Heidi Hausen
Camilla Pihlajamäki
Netta Meriläinen
Enni Kallio
Aino Turunen
Noora Putilin
Kristel Nyländen
Sallamaija Hyppänen
Linda Illman
 
Joukkueemme parhaana palkittiin Elisa Hautala.
 

Turnauksen vapaa-ajalla sekä bussimatkoilla käytimme ajan hyödyksi, ja mm. tyttöjen paikkatuntemusta sekä maantiedon osaamista testattiin. Tässä parhaat palat: 

Kysymys: "Mikä on Espanjan pääkaupunki?"
Vastaus: "Mä tiedän tän, eikö se ole Gran Canaria?"

K: "Mikä on Hollannin pääkaupunki?"
V: "Eikö Hollanti sijaitse Isossa-Britanniassa?"

K: "Missä Kanada sijaitsee?"
V: "Amerikassa, siinä Etelä-Australian yläpuolella"

Ja viimeisenä 1. päivän ruokailujärjestyksen ratkaissut kysymys:

"Mikä on Portugalin pääkaupunki?"
V: "Brasilia"

Kyseinen pöytä pääsi syömään viimeisenä. 
 

Uljana Semjonova

Synt. 9.3.1952
Pituus 210 cm
Pelasi 18 vuotta kansainvälisiä pelejä voittaen 45 mitalia häviämättä
otteluakaan.
2 olympiakultaa
3 maailmanmestaruutta
10 euroopanmestaruutta
 
Upea turnausmatka! Ikimuistoisia elämyksiä ja huikeita korismatseja!