EBT:n miehet hävisivät selkeästi Järvenpäässä, Suotamon Joonaksen nilkka ei kestänyt

20.11.2012

EBT kohtasi JKS:n peruskorjatulla Järvenpään liikuntahallilla. Pelistä ei jäänyt paljon jälkipolville kerrottavaa ja jobinpostia saatiin vielä lämmittelyssä, kun Suotamon Joonaksen nilkka ei kestänyt pelaamista loukkaantumisen jälkeen.

Joonaksen poissaolosta huolimatta peli alkoi EBT:n osalta hyvin ja heti ensimmäisessä hyökkäyksessä Oscar Andersen niittasi kolmen pisteen heiton koriin. Ensimmäinen jakso mentiin lähes loppuun saakka EBT:n johdossa, joka oli parhaimmillaan 3-10. Puolitoista minuuttia ennen jakson loppua JKS pääsi tasoihin 16-16 Jesse Mäntylän vapaaheitoilla. Otso Laakkosen koreilla ensimmäinen jakso päättyi JKS:n johdossa lukemin 20-16.

Ottelu kulminoitui toisen jakson alkuun. EBT:lle tuli jatkuvia pallon menetyksiä ja huonoja ratkaisuja. Kahdessa minuutissa JKS meni Pierre Jallowin johdolla kahdentoista pisteen johtoon 29-17. Loppujakso edettiin lähes kori korista ja puoliajan alkaessa oltiin tilanteessa 45-30 JKS:n johtaessa.

Kolmannen jakson alkaessa JKS:n johto olisi ollut tavoitettavissa hyvällä pelillä, mutta siihen ei tällä kertaa pystytty. Jakso taisteltiin kuitenkin tasalukemin 16-16.

Neljäs jakso alkoi vähän samalla tavalla kuin toinen. JKS teki puolessa minuutissa 5-0 runin ja ottelu oli lopullisesti taputeltu. Loppu pelailtiin tasaisesti ja ottelu päättyi kotijoukkueelle lukemiin 84-62 (45-30).

EBT:n onnistujia pelissä olivat Nicolas Dolenc (8/4), Jose Dominguez (13/9) ja Matti Hautala (8/3). Paras pistemies oli Oscar Andersen 17 pisteellä. Pelaamiseemme vaikutti paljon myös se, että Joonas Suotamon vierailu Järvenpäässä jäi alkuverryttelyyn. Levypallo- ja puolustuspelin lisäksi se vei vähän ehkä uskoakin voittoon.

Ensi sunnuntaina on sitten tärkeä kotiottelu Jyväskylän Weikkoja vastaan. Ottelusta ei varmasti tsemppiä tule puuttumaan. Edellinen kohtaaminen meni ainakin EBT-pelaajien mielestä täysin penkin alle. Siitä on vain parannettavaa.

Tervetuloa kannustamaan miesten joukkue taas voittojen tielle sunnuntaina 25.11.2012! Perinteiseen tapaan ottelu alkaa klo 17.00 Espoonlahden urheiluhallilla.