EBT:n tyttöjen ja naisten keinovalikoima ei riittänyt Tampereella

11.12.2012

Inari Syrjänen sai tehdä töitä hartiavoimin koko viikonlopun
Niina Mattila pelasi aktiivisesti koko viikonlopun, mutta Veera Välimaa upotti A-tytöt lauantaina. Kuvat Kari Mattila

EBT:n A-tyttöjen ja naisten joukkueet matkasivat viikonloppuna Tampereelle. AT-pelissä kohtasivat siten SM-sarjan kolmonen ja nelonen. Naisten divarissa Pyrinnöllä oli vasta yksi voitto. Pyrintö lähti viikonloppuun menetyksen kokeneena, kun nuorten maajoukkuesentteri Anniina Äijänen oli yllättäen vaihtanut pelaamaan naisten SM-sarjaa Nokialle. Tuo ei vastustajan peliä kuitenkaan haitannut, vaan uusia vastuunkantajia löytyi.

Miten lie EBT:n tytöt valmistautuneet lauantaiseen AT- peliin, mutta emännät ottivat ohjat käsiin heti alusta. Pyrintö vastasi espoolaisten hyökkäyskuvioihin tehokkaasti, mutta mursi EBT:n peliä myös ennennäkemättömällä draamalla ja voimalla. Kun EBT ei saanut tuttua sykettä puolustukseen, eikä palloja sisään ja vastustaja vei yhteensä 70 levypalloa (EBT 42), niin eroa syntyi kotijoukkueen hyväksi. Pyrinnön Veera Välimaa pelasi loistavasti koko kentällä ja yllätti EBT:n hyvällä heittotarkkuudella tehden 27 pistettä. EBT:stä pirtein oli Niina Mattila, joka pelasi aktiivisesti kentän molemmissa päissä. Natalia Bhebhe oli myös ottelun valopilkkuja. Inari Syrjänenkin teki töitä hartiavoimin, mutta oli ajoittain törmäyspuolustuksen kohteena.

 

Niina Mattila 15/11/2r, Inari Syrjänen 14, Riina Salo 8, Natalia Bhebhe 7/3, Lotta Eräkangas 6/4, Julia Lehtimäki 5/1, Anni Laurikainen 4/2, Kirsti Kourilehto 3/1, Silja Viitala 0/5/2s, Helena Sivula 0/3

 

Sunnuntaina naisten divariottelu käynnistyi EBT:ltä lauantaita paremmalla sykkeellä Maria Koskisen tuodessa tsemppiä kentälle. Ensimmäinen puoliaika mentiin tasaisissa merkeissä. Helena Sivulalla oli selkeästi lauantaita parempi ote peliin ja levypalloja jäi näppeihin yhteensä 15. Kolmannessa erässä Pyrintö kuitenkin otti pelin haltuunsa ja vei voiton loppulukemin 73:82. Vastustajan Saara Kokko ihastutti hyvällä esityksellään sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä (23p.). EBT:n Niina Mattila oli edelleen vauhdissa ja jatkoi terhakkaa peliä.

 

Maria Koskinen 16/6/4r, Helena Sivula 12/15, Inari Syrjänen 11/3/2s, Niina Mattila 10/8/2s/2r, Lotta Eräkangas 10/7, Kirsti Kourilehto 7/2, Riina Salo 3, Jenni Järvi ja Saara Silvennoinen 2/3