Naiset vaikeuksien kautta voittoon

22.1.2013

Maria Koskinen taistelee täysillä ottelusta toiseen
Lotta Eräkangas onnistui Puhuttaria vastaan
Niina Mattila jatkaa erinomaisia peleja - KaPoa vastaan loistava suoritus

Naisten divari ja A-tyttöjen SM-sarja käynnistyivät joulutauon jälkeen tuskaisesti, mutta sunnuntain naisten divariottelussa EBT kaatoi sarjakakkosen!

Naisten I divisioona to 17.1.

Tauon jälkeen ensimmäinen ottelu oli torstaina KaPoa vastaan, jonka voitimme syyskierroksella. Voittoja ei EBT:lle kuitenkaan näytä Helmi-Centerissä irtoavan. EBT:n peli käynnistyi kankeasti ja emännät riuhtaisivat neljässä minuutissa 9 pinnan johdon ennen kuin vieraiden korinteko alkoi luonnistua. Tämän jälkeen peli aaltoili emäntien selvästä johdosta EBT:n kiriin. Suurimmillaan KaPon johto oli 15 pistettä toisen erän puolivälissä. Vielä pari minuuttia ennen loppusummeria EBT oli kolmen pinnan päässä, mutta viimeisen puolentoista minuutin aikana KaPon ansaitsemat 12 vapaaheittoyritystä pitivät heidät voitossa kiinni. Loppulukemat 85-76. Eniten EBT:n pelissä jäi kaipaamaan onnistuneita heittoja ja Helena Sivulaa korin alle (lue alla). Maria Koskinen tsemppasi taas täysillä, Inari Syrjänen raatoi tasaisesti läpi ottelun ja Niina Mattila pelasi loistavan ottelun; 2- ja 3-pisteen heitot 100%!!

 

Taas kerran tuli todettua, että koripallo on haastava laji tuomaroida. Eräässäkin korille ajotilanteessa tunnistimme katsomosta kolme sääntörikettä, mutta lopputuloksena oli vain kori ja pari pistettä. Peli karkasi tuomareiden otteesta jo heti ylösheitosta. Pelin kahdeksannella minuutilla saatiin verta kentälle (virhettä ei vihelletty!) ja erinomaisesti pelin aloittanut Helena Sivula kiidätettiin lääkärin paikattavaksi. Onneksi enemmiltä loukkaantumisilta vältyttiin puolin ja toisin, mutta aineksia kyllä oli, kun mm. Inari Syrjänen ja Maria Koskinen saivat kyytiä korin alla ja päätyivät näyttävillä ilmalennoilla pitkin pituuttaan parketin pintaan. Pelin tuoksinassa valmentaja Niko Hellmaninkin tunteet kuumenivat niin, että tuomari katsoi aiheelliseksi erottaa hänet ottelusta. Tuolloin kyllä oli hyvin tärkeää ja tarkkaa – sääntöjen mukaisesti, että valmentaja poistuu pukusuojaan tai ulos rakennuksesta. Samansuuntaista linjaa olisi toivonut pelitilanteidenkin osalta molempien joukkueiden turvallisuuden takaamiseksi.

 

Niina Mattila 20/11, Inari Syrjänen 14/2/3s, Anniina Tuomela 11/2, Riina Salo 9/0, Maria Koskinen 6/8/6r, Jenni Järvi 6/6, Helena Sivula (6min kentällä) 6/4, Heini Hakasalo 2/2/2s, Lotta Eräkangas 2/2, Saara Silvennoinen 0/1

 

A-tyttöjen SM-sarja la 19.1.

Lauantaina kotihallin uudelle parketille asteli vastaan A-tyttöjen SM-sarjassa Catz Lappeenrannasta. Aiempia ottelutuloksia ja esim. levypallotilastoa katsoen ottelun piti mennä selvästi EBT:lle, mutta toisin kävi. 

 

EBT:n heittoprosentti jäi ennätysalhaiseksi, mihin vaikutti mm. täysin linjaton tuomarityöskentely. Korinalustilanteita kuvaa hyvin sentterimme (2-pisteen heittoprosentti ennen tätä ottelua n. 50) heittolukemat 1/14. Erittäin raskas kokemus ainakin katsomosta katsoen. Pisteet valitettavasti Lappeenrantaan luvuin 53-61.

 

Anniina Tuomela jatkoi hyvää peliä ja saalisti eniten pinnoja. Levypalloja hallitsivat torstaisen runtelun jälkeen omalla vastuullaan pelannut Helena Sivula 20 ja Niina Mattila 19 levypalloa.

 

Anniina Tuomela 12/10/3r, Julia Lehtimäki 8/1, Niina Mattila 7/19/2r, Helena Sivula 7/20/3r, Inari Syrjänen 6/1/3s/2r, Riina Salo 5/1/2r, Natalia Bhebhe 4/3, Anni Laurikainen 2, Lotta Vesiluoma 2, Lotta Eräkangas 0/2

 

Naisten I divisioona su 20.1.

Sunnuntain naisten divariotteluun, sarjakakkosta Puhuttaria vastaan odotukset eivät kotihallissa olleet korkealla edellisten kokemusten jälkeen. Mutta toisin kävi! Ylimääräisiä voimia vastaan taistellut EBT tuli peliin reippaalla mielellä, ei yliyrittäen, kun taas Puhuttaret vaikuttivat alkuun väsyneiltä tai haluttomilta. Vieraat tekivät uneliaisuuttaan virheitä solkenaan ja EBT hallitsi yllättäen levypalloja. Emännät vyöryttivät peliään koko rosterin voimin suht' tasaisen varmasti. EBT oli usein jo selvällä karkumatkalla, mutta vierailijat puristivat rinnoille ja välillä ohikin. Näin saatiin aikaiseksi trilleri, jonka ratkaisi Inari Syrjänen vahvalla ajolla pelin viimeisellä sekunnilla. Tulos 58-56. Tuntuipa hyvälle voittaa!

 

Lotta Eräkangas 15/5, Maria Koskinen 11/4/3r, Inari Syrjänen 10/5/3s/2r, Helena Sivula 9/9, Riina Salo 5/2, Niina Mattila 2/11, Jenni Järvi 2/8, Heini Hakasalo 2/6/2s/2r, Anniina Tuomela 2/2/2s/2r

 

Valmentaja Niko Hellman kiitteli tyttöjen taistelleen hyvin kaikki kolme peliä: ”Harmi, ettemme saaneet palloa naruihin tarkemmin. Olimme vahvoja kaksintaisteluissa ja levypallopeli on parantunut hienosti syyskaudesta.” Paikat neljän joukkoon molemmissa sarjoissa, naisten divarissa ja A-tyttöjen SM-sarjassa, ovat edelleen omissa käsissämme.