A-tytöt trillerin voittoon Muuramessa

10.2.2013

Koko joukkue pirteänä aikaisesta herätyksestä huolimatta
Nabe - 20 pistettä korkeilla prosenteilla ja Lotta - vastustajan paras pelaaja pimentoon
Hanna vauhdissa!

A-tyttöjen SM-joukkue matkusti aamuvarhain sunnuntaina Muuramen vieraaksi SM-sarjan otteluun. Edellinen koitos oli päättynyt EBT:n yhden pisteen voittoon.

Kotijoukkue aloitti terävämmin ja karkasi parhaimmillaan kuuden pisteen johtoon. EBT pääsi pelin edetessä peliin paremmin mukaan ja puolivälissä tauolle mentiin Muuramen kahden pisteen johdossa.

Ottelu jatkui erittäin tasaisena johtoaseman vaihtuessa ottelun aikana kaikkiaan 22 kertaa. EBT:n hyökkäyspelaaminen oli tuloksekasta, mutta puolustuksessa oli suuria vaikeuksia. Vastustajan päivän parhaat käyttivät tilanteen hyväkseen ja kirjauttivat hyvillä onnistumisprosenteilla 31 ja 27 pistettä tilastoihin.

EBT:n hyökkäyspään päivän onnistuja oli Nathalia Bhebhe tehden kaikkiaan 20 pistettä korkeilla prosenteilla viimeistellen. Lotta Eräkangas taas puolusti erinomaisesti vastustajan parasta pelaajaa vastaan tämän saadessa ilmaan vain 3 heittoyritystä 46 peliminuutissaan.

Tasainen trilleri venyi kahteen jatkoerään ja lehtereille saatiin jännitystä vähän enemmän kuin laki sallii.

Valmentaja Niko nosti ottelun tilanteista esiin vielä Riina Salon toisen jatkoerän viime sekuntien stopin, kun hän viimeisessä puolustustilanteessa riisti pallon vastustajan kädestä.

Lopulta Muuramesta kotiin tuomisina oli tuiki tärkeä ja tiukka voitto lukemin 90-91.

Tyttöjen tilastot: Bhebhe 20/1/1 riisto, Sivula 16/14/2 riistoa, Syrjänen 12/3/1, Eräkangas 12/2/2, Mattila 11/6/4, Lehtimäki 8/3, Tuomela 6/12/4 ja Salo 6/3/2.

A-tyttöjen pelit jatkuvat hiihtolomien jälkeen maaliskuun 2. päivänä kotiottelulla HyPoa vastaan kello 18.30.

Tervetuloa kannustamaan!