Naiset kaatoivat sarjajohtajan

14.2.2013

Riina Salolla oli sihti kohdallaan
Oman korin alla oli ahdasta, minkä kokivat myös Maria Koskinen ja Jenni Järvi
Loukkaantumisen jälkeen parketille palannut Heini Hakasalo toi tsemppiä peliin ja Inari Syrjänen oli jälleen tehokkaana
Helena Sivula joutui korin alla painimaan hartiavoimin

Keskiviikkoiltana EBT:n vieraaksi saapui naisten divaria johtava Helmi Capitals. EBT näyttää syttyvän haastavasta vastuksesta ja tähän otteluun löytyi syyskaudelta tuttu, hellittämätön, koko joukkueen puolustus.

Helmi Capitals aloitti ottelun hienoisessa johdossa, kunnes 7. minuutilla EBT tuli rinnoille ja ohi. EBT:n johto oli numeroiden valossa selkeä neljänteen erään asti, mutta vahvana, kokovartalopuolustavana joukkueena Capitals oli vaarallinen koko ajan. Oman mausteensa peliin toivat vaihtelevat sääntötulkinnat. Neljännessä erässä Capitals hivuttautuikin pari kertaa kovalla pelillään kuuden pisteen päähän ja katsomossa saatiin vielä jännittää. Onneksemme emännät eivät häkeltyneet, vaan nakkasivat muutaman upean korin vielä viime minuuteilla. Erityisesti Inari Syrjänen ja Riina Salo löysivät toisensa mainiosti. 

Viimeaikaiset tappiot naisilla ja A-tytöillä ovat menneet lähinnä innottoman puolustuksen piikkiin. Eilen EBT:llä oli jalat alla ja yritys päällä koko ajan. Vapaita heittopaikkoja ei vastustajalle paljon jätetty. Puolustukseen osallistui koko joukkue ja hyökkäyksessäkin onnistumisia nähtiin laajalla rintamalla. Koko joukkue ansaitsee kehut, mutta tuttuun tyyliin Inari Syrjänen teki pelinjohtajana töitä läpi ottelun ja upotti samalla korkeimman pistemäärän 19. Riina Salo oli illan yllättäjä ja riemastutti ilmavilla kolmosillaan keräten kauden ennätyksensä 18 pistettä. Helena Sivula vastasi vahvimmin vastustajan kovuuteen ja sai otettu 10 levypalloa.

 

Inari Syrjänen 19/3/5s, Riina Salo 18/0/2r, Helena Sivula 9/10/2r, Niina Mattila 7/9/3s/2r, Maria Koskinen 5/3/2r, Jenni Järvi 4/6/7r, Saara Silvennoinen 4, Anniina Tuomela 2/6/3s, Heini Hakasalo 2/4/2s, Natali Bhebhe 0/2

 

Kuvat: Kari Mattila