EBT:n miehille tappio Järvenpäässä

18.2.2013

Oscar Andersen ohjaa pallon päättäväisellä ilmeellä koriin
Marco Tammi ennen epäonnista korintekotilannetta
Hyppyheitto Jukka Ohtosen tapaan

EBT:n miehet kärsivät tappion miesten 1. divisioonan B-lohkon keskikastissa majailevalle Järvenpään Koripalloseuralle vieraskentällä lukemin 71–66 (41-44). Ottelu lähti kuitenkin EBT:n osalta erinomaisesti käyntiin.

Joukkue pääsi jatkuvasti korin läheisyyteen tekemään helppoja koreja. Hyökkäys rullasi upeasti sekä erityisesti Nicolas Dolénc ja Joonas Suotamo pystyivät käyttämään hyväksi pituusylivoimansa lyhyempiä ja kevyempiä järvenpääläisiä vastaan. Puolustuksessakaan ei jääty jälkeen ennakkoon nopeammista JKS-pelaajista.  Ensimmäinen jakso päättyi EBT:n johdossa lukemiin 17–26.

Toisella jaksolla peli eteni tasaisissa merkeissä, kunnes Marco Tammi loukkasi nilkkansa epäonnisesti korintekotilanteessa. Loukkaantumisen jälkeen, jakson puolivälissä, ote alkoi pikkuhiljaa siirtyä JKS:n suuntaan. Järvenpää pääsi aikaisempaa helpommin tekemään koreja ja vastaavasti EBT ei päässyt enää helppoihin korintekopaikkoihin. Puoliajalle mentiin kuitenkin vielä EBT:n johdossa 41–44.

Toisella puoliajalle molempien joukkueiden puolustus tiivistyi. Kumpikaan joukkue ei saanut kolmannella jaksolla hyökkäyspäässä omaa peliä kulkemaan. EBT kuitenkin taisteli edelleen ja piti johtoasemansa. Jakso EBT:lle 9-11 ja kokonaisuudessaan eroa espoolaisten hyväksi viisi pistettä, kun 30 minuuttia oli pelattu.

Neljännellä jaksolla tiukalla kuuden miehen rotaatiolla pelannut EBT alkoi väsyä. Seurauksena oli niin ohiheittoja helpoista paikoista korin alta kuin pahoja menetyksiä suoraan järvenpääläisten käsiin. Samalla JKS:n Jesse Viita upotti muutaman kovan kaukoheiton ja rakensi järvenpääläisten peliä rauhallisen järkevästi. JKS siirtyikin johtoon, kun viimeistä jaksoa oli pelattu kolme ja puoli minuuttia.

Loppupeli etenikin tasatahtiin ja kori korista tasatilanteessa. Valitettavasti tällä kertaa EBT:n pelaajien vapaaheitot eivät uponneet toivotulla tavalla ja JKS pääsi viimeisen minuutin hermopeleihin kolmen pisteen johdossa. EBT:llä oli kuitenkin vielä omat mahdollisuudet voittaa ottelu. Tilanteeseen huonosti sopinut ja menetykseen päättynyt EBT:n valitsema sivurajakuvio ja Samuli Ojan onnistunut kolmen pisteen heitto lopettivat kuitenkin toiveet arvokkaista sarjapisteistä. Lopulta eroa jäi viisi pistettä ja lopputulos oli siis 71–66 (41–44).

EBT:n parhaat pistemiehet: Joonas Suotamo 22/10, Oscar Andersen 16/9 ja Nicolas Dolénc 12/6

JKS:n parhaat pistemiehet: Jesse Viita 21/4, Visa Tarjanne 14/5 ja Jesse Mäntylä 11/5

EBT:n miehet pelaavat seuraavaksi kotona Espoonlahdessa ja vastaan asettuu EBT:n kanssa tasapisteissä sarjataulukossa oleva Jyväskylän Weikot. Peli alkaa ensi sunnuntaina 24.2. klo 17.00.

Tällä kertaa siis katsomon kovaääninen kannustus olisi tärkeää, sillä ottelussa ratkeaa todennäköisesti se, kumpi joukkue pelaa miesten 1. divisioonassa ensi kaudellakin. Tervetuloa kannustamaan EBT voittoon!