Pojat-02 puhtaalla pelillä sarjakärjessä

18.3.2013

Vakavat ovat poikien ilmeet ottelun käynnistyessä
Dorian Sadojevic, Luukas Vainio, Elmo Eräkangas ja Konsta Kukkohovi saavat ohjeet Toni Taipaleelta
Elmo Eräkangas, Tatu Lehtisyrjä, Dorian Sadojevic, Konsta Kukkohovi ja Vikke Tähtinen (edessä) puolustusasemissa
1x2 EBT voittajax...100x2 pistä paremmax
Entiset pelikaverit Eero Savolainen (PuHu) ja Jukka-Pekka Eräkangas (EBT) kohtaavat nykyään kentällä valmentajina

Minipojat 02 kohtasivat sunnuntaina Pussihukat Eteläisen alueen 1-divisioonan ottelussa. EBT:n kevätkausi on ollut tappioton ja PuHu lähti otteluun sarjan 3. sijalta.

PuHun sali Kartanokosken koululla vaikutti hurjan isolle verrattuna espoolaisiin koppeihin. Näinköhän Espoon poikien juoksukunto kestää? Mutta ei syytä huoleen; EBT aloitti ottelun vahvalla otteella ja repäisi heti ensimmäisessä erässä 10 pisteen johdon (3-13). Puuttuikohan sarjakolmoselta tehopelaajia, kun EBT myllytti puoliaikatuloksesi luvut 8-32?Kolmanteen erään PuHu sai pelinsä käyntiin ja EBT:n valmentaja Toni Taipale joutui ottamaan aikalisän poikien puhuttelemiseksi. PuHu vei 3. erän pisteellä, mutta 4. erä oli taas EBT:n hallintaa. Päävalmentaja Jukka-Pekka Eräkankaan kauden 200. minipoikien koristapahtumaa juhlittiin voittolukemilla 27-56. Kyllä poikien juoksukunto kesti ;-) 

Koko EBT:n rosteri oli vahva ja kaikissa pelaajissa on potentiaalia vaikka mihin. Konsta Kukkohovi, Akseli Leppänen ja Luukas Vainio tsemppasivat ja tekivät tulosta esimerkillisesti. Teemu Hakkarainen ja Dorian Sadojevic ovat taidoiltaan koko sarjan kärkeä. Eero Anderssonin pallosilmä ja liikkuminen ihastuttavat. Tatu Lehtisyrjän kiharat heiluvat villisti sekä hyökkäys- että puolustuspäässä ja koreja syntyy jo molemmilla käsillä. Vikke Tähtisen nopeus on omaa luokkaansa ja pitkänhuiskea Elmo Eräkangas napsii levypalloja ja jäädyttää vastustajia blokeilla. 

P02 taistelee 1-divisioonan mitaleista Final Fourissa ja toukokuussa joukkue saa kansainvälistä kokemusta Spirare Cupissa Tukholmassa.

Teksti & kuvat: P02-taustat