A-tytöillä hyvä viikonloppu

19.3.2013

Koriteko oli vaikeaa, mutta valmentaja Niko Hellmanin laatima taktiikka riitti voittoon
Ahdasta on
Piirrä tähän kuvaan hyökkääjän sylinteri
Niina Mattila ja Anniina Tuomela jeesaavat Inari Syrjästä
Pieni mutta pippurinen Julia Lehtimäki piti vauhtia yllä ja teki tulosta

A-tytöt mielivät edelleen SM-mitalipeleihin. Lauantaina tytöt olivat pakkovoiton edessä ja hyvinhän se meni: sarjanelonen, Tampereen Pyrintö kaatui kotikentällä.

Alkuräpistelyn (4-11) jälkeen EBT piti neljänteen erään asti vastustajan tasaisen varmasti takanaan. Vaikka korinteko oli jälleen vaikeaa (pelitilanneheitot 25%), niin ottelun taktiikka puri siltä osin, että vastustajan kyvykkäin pelaaja, Veera Välimaa, puolustettiin koko joukkueen voimin pois korinteosta. Puoliaikatulos 31-25. Usein käänteentekevä kolmas erä meni kotijoukkueen tahtiin ja etumatka oli parhaimmillaan 13 pistettä. Pyrintö tuli kuitenkin kovaa neljänteen erään ja puristi eroa kiinni huolestuttavasti päästen jo kahden pisteen päähän. Neljänneksi viimeisellä minuutilla Niina Mattilan ja Julia Lehtimäen kolmenpisteen korit vapauttivat emäntien pelin. EBT rallatteli lopun 61-46 riemukkaaseen voittoon.

EBT:n tehokkain oli jälleen Niina Mattila 16 pisteellä ja 11 levypallolla. Vahvasti ensi kauden A-tyttöjen ykköspelinrakentajan paikassa kiinni oleva Julia Lehtimäki käytti peliminuuttinsa terhakasti ja upotti 10 pistettä. Anniina Tuomela hyöri terävästi korin alla tehden 9 pistettä ja napaten 12 levypalloa. 

Niina Mattila 16/13/8r, Julia Lehtimäki 10/1/2s, Anniina Tuomela 9/12/2s/2r/2 torjuntaa, Helena Sivula 6/10/2 torjuntaa, Riina Salo 6/3/2s, Inari Syrjänen 5/4/5s, Kiia Larmala 5/1, Natalia Bhebhe 3/9, Kirsti Kourilehto 1/6/3r

Voitollaan A-tytöt nousivat SM-sarjan neljännelle sijalle. Apua EBT:n mitalijahtiin tuli Muuramesta, joka pudotti kevätkaudella vahvasti nousseen TuRin ulos pudotuspeleistä. Mikäli viimeisen kierroksen ottelut päättyvät kuten sarjataulukon perusteella voi ennakoida, niin EBT menee jatkoon. Mutta yllätysmomentti on kaikilla kolmella mitalipeleihin mielivällä joukkueella:  Tampereen Pyrintö, Catz Lappeenranta ja EBT.

Sarjataulukkoon

 

Eteläinen 1-divisioona

EBT:n A-tytöt johtavat puhtaalla pelillä Eteläisen alueen 1-divisioonaa. Sunnuntaina vastassa oli Wartti Basket. Tasoero oli selkeä. EBT:n peli erottui edukseen järjestelmällisyydellään, kun vastustaja oli lähinnä yksilösuoritusten varassa. Wartti kaatui luvin 64-48. 

 

Teksti: Kirsi Eräkangas
Kuvat: Hannu Sivula