A-tytöt riemastuttavasti pronssimitaleille Scania Cupissa

2.4.2013

EBT:n A-tytöt taistelivat itsensä upeasti pronssille epävirallisissa seurajoukkueiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Södertäljessä pääsiäisenä sarjassa Girls 95-96. Mitalin arvoa nostaa entisestään se, että matkalla kaatuivat tiukoissa otteluissa sellaiset nimekkäät joukkueet kuin Alvik (38-36) ja Sanda BG (39-37). Kultaa vei BG Luleå ja toiseksi sijoittui kotijoukkue SBBK. Kahdeksan joukkueen sarjassa toisena suomalaisjoukkueena pelasi Wartti Basket, joka sijoittui seitsemänneksi.

Joukkueen menestyksen takaa löytyy useita tekijöitä. Tyttöjen asenne on vertaansa vailla. Ottelut lähdetään voittamaan, oli vastassa kuinka kova vastus tahansa. Tytöt pelaavat  Joukkueena isolla J-kirjaimella. Kukin tuo pöytään oman osansa ja taistelee muiden puolesta. Kaikki ovat EBT:n omia kasvatteja, mikä kertoo EBT:n pitkäjänteisestä ja tasokkaasta valmennustyöstä.

Scaniassa tuli todistetuksi, että kun taidokkaalla joukkueella on älykäs taktiikka, voitetaan koripallossa sellaisiakin joukkueita, joiden pelaajien pituus ja massa on ihan eri luokassa kuin omilla tytöillämme. Scanian nappiin menneestä taktiikasta vastasi päävalmentaja Niko Hellman ja tukenaan turnauksessa hänellä oli Tuomas Rahkonen.

Onnittelut koko joukkueelle ja valmentajille! Jes! Mitali Scaniasta!

 

Tarkempi matkakertomus Scanian reissusta tulossa lähiaikoina.

 

Joukkueen tunnelmia turnauksessa, tarkempia tuloksia ja kuvia näet myös heti Facebookin ”Espoo Basket Team Naiset/AT”-sivuilta, jonne pääset helpoiten tästä.