”Kirjoita siihen, että päävalmentaja on erittäin ylpeä tyttöjen suorituksesta!”

14.4.2013

Tyttöjen hyvä joukkuehenki siivitti A-tytöt parhaaseen sijoitukseen yli kymmeneen vuoteen
Niina Mattilan tehot olivat jälleen omaa luokkaansa
Anniina Tuomela väänsi hienosti korin tuntumassa
Mitalipeleihin hälytetyltä, nuorelta Christel Vialénilta voimme odottaa hienoja suorituksia jatkossakin

Vastustaja heitti yhden korin enemmän. ”Hyvä esitys, paljon onnistumisia, mutta vastustaja heitti yhden enemmän”, summaa päävalmentaja Niko Hellman kolmen pisteen tappioon päättyneen pronssiottelun. ”Puolustustaktiikka toimi hyvin, levypallopeli onnistui ja saimme pelattua hyökkäyksissä palloa haluttuihin paikkoihin ja luotua tilanteita”, Niko jatkaa.

1 jakso, tasoissa 17-17
Kuten jakson loppunumeroista voi päätellä, ensimmäinen kymmenminuuttinen oli tasaista vääntöä. EBT:n paikkapuolustus toimi hyvin, mikä teki OrJy:n hyökkäämisestä vaikeaa. Omassa viimeistelyssä oli epäonnea, joten eroa kotijoukkueeseen ei saatu. A-tyttöjen SM-sarjan pronssiottelu alkoi juuri niin tasaisesti, kuin osattiin odottaa.

 

2. jakso, johtoon 29-34

Orimattilan palloiluhallin katsomo oli täynnä. Mikäs sen hauskempaa pilkkikauden ja peltotöiden välissä, kuin katsoa huippukoripalloa. EBT:n kannattajajoukko oli paljon pienempi, mutta vähintään yhtä äänekäs. Ilmassa oli ääntä, jännitystä ja tsemppiä, kuten koripallomatsissa pitääkin olla.

Toinen jakso jatkoi pelillisesti siitä, mihin ensimmäisellä jäätiin. EBT:n paikka toimi edelleen hyvin. Piste-ero syntyi oikeastaan vapaaheitoilla. EBT pääsi viivalle yrittämään 11 kertaa, joista onnistui seitsemän. OrJy:lla yrityksiä oli neljä, pisteitä nolla. Virheet OrJy:lle 7-2.

 

3. jakso, tappiolle 46-44

Pitkän tauon jälkeen tapahtui se, mikä on tapahtunut monta kertaa aikaisemminkin. Vastustaja aloittaa terävämmin ja repäisee reilussa kahdessa minuutissa 7-0. Johtoasema vaihtuu takaa-ajoksi, mutta muuten jakso mennään tasatahtiin. Ratkaisevaa eroa kumpaankaan suuntaan ei saada aikaan. Jos jotain saisi toivoa, niin Orimattilan palloiluhalliin toimiva tulostaulu. Taululta näkyivät ainoastaan aika, pisteet ja aikalisät. Ei joukkue- tai henkilökohtaisia virheitä. Aktiivinen kuulutus piti katsomon jotenkin tilanteen tasalla, mutta ASM:n pelissä pitäisi kyllä olla toimiva taulu.

 

4. jakso, tappio 66-63

10 sekuntia ja OrJy:n kolkki sisään, ero viiteen pisteeseen. Viimeisen jakson puoleen väliin asti edetään edelleen tasatahtiin. Ajassa 34:25 taas kolmonen sisään ja OrJy kasvatti johdon seitsemään pisteeseen. Tällaisissa tilanteissa koripallo on armottoman hieno peli: toisella putoaa ja toisella pomppii raudoissa. Aina voi jossitella, mutkutella ja sitkutella, mutta lopputulos ei siitä miksikään muutu. Kuten savolaiset kalamiehet sanovat: ”sitten kun se nappaa, niin nappaa, mutta jos ei nappaa, niin sitten ei nappaa”. Viimeisten minuuttien aikana EBT käytti kaikki keinot aikalisistä tahallisiin virheisiin, mutta ei saanut enää kotijoukkuetta kiinni. Lopputulos 66-63 ja EBT:n tytöille ASM:n neljäs sija.

 

Vastustaja heitti yhden korin enemmän

”Hyvä esitys, paljon onnistumisia, mutta vastustaja heitti yhden enemmän”, summaa päävalmentaja Niko Hellman kolmen pisteen tappioon päättyneen pronssiottelun. ”Puolustustaktiikka toimi hyvin, levypallopeli onnistui ja saimme pelattua hyökkäyksissä palloa haluttuihin paikkoihin ja luotua tilanteita”, Niko jatkaa. ”Tilastojen mukaan johtoasema vaihtui seitsemän kertaa, tasapisteissä oltiin viisi kertaa ja kummankin joukkueen suurin johto oli yhdeksän pistettä, joten lopputulos olisi voinut kääntyä ihan kummalle tahansa – valitettavasti tällä kertaa näin päin.”

”Tässä vaiheessa on vielä liian aikaista analysoida koko kautta”, Niko toteaa. ”Kirjoita kuitenkin siihen, että päävalmentaja on erittäin ylpeä tyttöjen suorituksesta!” ”Ettei jäisi mitään epäselvyyttä, niin minäkin olen erittäin ylpeä joukkueesta”, valmentaja Tumppi Rahkonen täydentää.

Puhumattakaan vanhemmista. On meillä hieno joukkue!