EBT:n A-poikien edustusjoukkueen kausi 2012-2013 päättyi leirimatkaan Tallinnaan

14.5.2013

Valtakunnallisen 1. divisioonan kolmas sija (runkosarjan voitto), eteläisen alueen 1. divisioonan voitto

A-poikien edustusjoukkue pelasi kaudella 2012-2013 sekä valtakunnallista 1. divisioonaa että eteläisen alueen 1. divisioonaa. Molemmissa sarjoissa joukkue pääsi sarjan lopputurnaukseen.

Valtakunnallisen 1. divisioonan Final Foureissa EBT menetti paikkansa finaaliotteluun häviämällä Tampereen Pyrinnölle aamuottelussa, mutta ryhdistäytyi ja kovalla pelillä saavutti sarjassa lopulta pronssia.
Eteläisen alueen 1. divisioonan Final Foureissa tulikin sitten jälleen edellisen kauden tapaan helposti kultaa.
 
AP1-joukkueen päätösmatka Tallinnaan starttasi aurinkoisena helatorstaina Länsisatamasta. Kaikkien koripalloihmisten tuntema Villu oli järjestänyt pojille kaksi ystävyysottelua.
 
Ensimmäiseen otteluun EBT saapui laivan myöhästyneen lähdön takia viime tipassa vastustaja Kalevin pojat ollessa jo lämmittelemässä. Pikaisesti peliasut päälle ja 15 min lämmittelyn jälkeen peli käynnistyi suunnitellusti, koska Kalevin pojat halusivat päästä katsomaan Viron korisfinaalia oman pelinsä jälkeen. Huolimatta laivamatkalla nautituista hampurilaisista ja lyhyestä lämmittelystä, EBT pelasi mukavaa , tasokasta korista ja pystyi mm. pitämään hyvin Kalevin yli 205 cm pitkän pelaajan kurissa.
Voitto ensimmäisestä pelistä EBT:lle luvuin 76 – 60.
 
Pelin jälkeen matkalaiset siirtyivät Saku Suurhalliin katsomaan Viron korisliigan ensimmäistä finaaliottelua Kalev – Tartu. Pelissä oli tunnelmaa, molemmilla joukkueilla oli äänekkäät kannustusjoukot ja näyttävät cheerleaderit tauoilla pitivät (myös poikien) mielenkiinnon yllä. Kotijoukkue Kalev voitti pelin 14 pisteellä.
 
Perjantaina iltapäivällä toisen ottelun pelipaikka oli Viimsissä ja vastuksena oli paikallinen joukkue. Vastustajajoukkueella oli vähän puutetta toimihenkilöistä, joten pöytäkirjaa ei pidetty ja joukkueemme vanhemmista jojo Tuomi-Sarja hoiteli tulostaulun ja kellon sekä tilastovastaava Tukiainen piti 24s kelloa (kun oli sen ensin korjannut). Peli sujui mukavasti ja ehkä tunteetkin oli vähän pinnassa kun 9 pojista pelasi viimeisen junioripelinsä.
Voitto jälleen EBT:lle luvuin 81 – 55.
 
Suomen pelatessa jääkiekossa Venäjää vastaan joukkue taustahenkilöineen suuntasi pihviravintola Argentiinaan päätösillalliselle.
Ravintolan venäläisten kokit seurasivat jääkiekkoa innokkaasti keittiössä pihvejä paistaessaan. Onneksi ruoat valmistuivat ennen kuin peli loppui Suomen voittoon!   
 
Illallisen jälkeen matkalaiset jakaantuivat kahtia, pelaajat omaksi ryhmäkseen ja muut omakseen. Osalla meni pitkään ja osalla vielä pitempään, mutta kaikki olivat hyväkuntoisina ja pojat nälkäisinä taas lauantaina hotellin aamupalalla ennen kotimatkalle lähtöä.
 
Joukkueella oli todella mukava päätösmatka, poikien yhteinen (osa pelannut yhdessä jopa yli 10 vuotta) koristaival tällä kokoonpanolla päättyi!
 
Mutta todennäköisesti (ja toivottavasti) kaikki edelleen koriksen parissa jatkavat jollain tasolla. Todella mahtava 12 pelaajan porukka, joka viihtyi yhdessä koko reissun, kuten ovat viihtyneet koko koriskauden.
 
Lopuksi joukkueenjohtaja Raija Tuomi-Sarjan sanoin:
 
”Kiitos kaudesta valmentajat Make ja Tomppa!
Kiitos viimeisen junioripelinsä pelanneille pojille: Matti, Heikki, Mika, Leo, Miro S, Husbo, Allu, Anssi ja Roba!
Ja kiitos vielä junioripelejä jatkaville pojille: Roope, Janne ja Miro I.
Suurkiitokset koko kauden hienosti mukana olleille vanhemmille!
Tähän on mukava päättää jojon hommat. Kiittäen Raija”