EBT:n minipojille menestystä Spirare Cupista

20.5.2013

Team StaffPointin, eli EBT:n minipoikien hieno kausi huipentui helatorstaiviikonloppuna Spirare Cupiin. Turnaukseen osallistuttiin kolmella joukkueella: Black ja White pelasivat P02-sarjaa ja P01-sarjaan osallistuttiin yhdellä joukkueella. Kaikki joukkueet menestyivät upeasti. Kruununa Blackin P02-turnausvoitto ja kahden muun joukkueen; P02 Whiten ja P01-joukkueen saavuttamat jaetut kolmannet sijat.

P02-sarjassa pelasi 12 joukkuetta. EBT Black kaatoi alkusarjassa LePy Orangen, Solna Vikingsin ja JKS:n. LePy ja Solna-pelit olivat tiukkoja ja varsinkin peli Solna Vikingsiä vastaan oli kova vääntö. Saavutuksena kuitenkin lohkon ykkössija ja paikka suoraan välieriin. EBT White hävisi ensimmäisen pelinsä PuHu:lle, mutta kaatoi sitten ViByn ja Polisen Farstan. Lohkon kakkostilalta lähdettiin pudotuspeleihin, jossa puolivälierissä tuli vastaan LePy Blue. Peli oli EBT:n selvää hallintaa ja tuloksena voitto pistein 5-56. Näin siis White Blackin seuraksi välieriin.

Välieräpeliksi tuli harmittavasti Black-White (mieluummin olisi kohdattu vasta finaalissa). Kaksi tasaista joukkuetta pelasi reilun ja rehdin pelin, joka tällä kertaa päättyi Blackin 33-32 voittoon. Huomionarvoista oli poikien reilu käytös ennen matsia, matsin aikana ja sen jälkeen. Voitosta iloittiin maltillisesti, kun jengikaverit olivat pettyneitä tappiosta. Tiukka vääntö unohdettiin nopeasti ja yhtenä joukkueena mentiin eteenpäin.

Su aamun klo 8.15 finaaliin heräsivät kaikki pojat: Black pelaamaan ja White kannustamaan. Finaali pelattiin Solnahallenin ykköskentällä, joten puitteet olivat kunnossa. Blackin vastustajana ollut PuHu laittoi hyvin kampoihin ja johtikin peliä pitkän aikaa. Lopulta EBT kiri kuitenkin väkisin turnauksen voittoon pistein 25-20. Finaalipeli pelattiin isoihin koreihin, mutta hyökkäyspeli sujui tästäkin huolimatta erinomaisesti.

P01-sarjaan osallistui 16 joukkuetta. EBT:n lisäksi Suomesta oli mukana vain Salon Vilpas. Alkulohkon pelit olivat kaikki tasaisia. Täby kaatui 10 ja Solna Vikings 13 pisteellä. Viimeisen alkusarjan pelin panoksena oli lohkovoitto, jota myös vastustaja Polisen Farsta haki kovaa taistellen. Tiukka matsi päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen EBT neljän pisteen voittoon. Puolivälierissä vastustajaksi tuli Viby Basket. Tasaisten pelien sarja jatkui kuten myös matkan teema ”ruotsalaisille ei hävitä” ja EBT:lle hieno voitto 26-19. Välieräpelissä vastaan asettui Böle Bulls. Hyvästä taistelusta huolimatta ruotsalaiset olivat tällä kertaa parempia, mutta pojilta kuitenkin hieno suoritus ja lopputuloksena Salon Vilppaan kanssa jaettu 3. sija.

Kiitokset kaikille turnauksessa mukana olleille pelaajille, valmentajille ja huoltajille! Oli mukava kauden päätöstapahtuma!