Naiset ja A-tytöt yhteistyöhön Kisakallion kanssa

30.7.2013

EBT:n naisten ja A-tyttöjen joukkue ovat aloittaneet 1+2 -vuotisen yhteistyösopimuksen Kisakallion urheiluopiston kanssa. Sopimuksen tavoitteena on saada lisätukea joukkueen fyysisen valmiuden lisäämiseen osana nousutavoitetta, jossa halutaan päästä kahden kauden päästä mukaan naisten SM-sarjaan. Lisäksi Kisakallion urheiluopisto kokee mielekkäänä saada lisäantia heidän koripallo-osaamiseensa. Sopimukseen kuuluvat fyysiset testit ja testipalautteet kaksi kertaa kauden aikana.

Testipäivät ovat hyvin vapaasti sovittavissa ja ensimmäisissä testeissä joukkue kävi 15.6 sekä seuraavan kerran paikalle ollaan menossa marraskuussa, jotta kevätkaudella harjoittelussa ehtii tehdä vielä mahdollisesti tarvittavia muutoksia. Fyysisiin testeihin kuuluvat In Body- kehon koostumusmittaus, ponnistusvoimatestit (staattinen, esikevennetty sekä muutaman askeleen vauhdilla otettu lajinomainen ponnistus), 5 m. ja 20 m. juoksut sekä piip-testi sykemittareiden kanssa. Sykemittareilla mahdollistamme jokaisen pelaajan maksimaalisen yrityksen ja saamme tietoa jokaisen pelaajan omasta maksimisykkeestä. Tämä auttaa edelleen fysiikkaharjoitusten suunnittelussa sekä kuormituksen tarkkailussa läpi kauden. 

Fysiikkatestien lisäksi on mahdollisuus FirstBeat- mittariseurantaan, joka on oiva työkalu palautumisen ja kuormituksen seurannassa. Muutaman pelaajan kanssa tämä on otettu käyttöön ja siitä on saatu arvokasta lisätietoa siitä, että harjoittelussa ollaan menossa oikeaan suuntaan. Lisäksi joukkueella on mahdollisuus järjestää harjoitusleirejä paikan päällä.
 
Ensimmäiset testit 15.6 sujuivat erinomaisesti ja saimme ns. alkulukemat tälle parivuotiselle tavoitteelle. Testeiksi valittiin mielestämme lajin kannalta olennaisimmat ja aikataulu sekä palvelu pelasivat hienosti. In Body- kehonkoostumusmittaus antaa myös erinomaista lisäapua kokonaisvaltaiseen urheilijana toimimiseen ja on iso motivaation lisääjä pelaajille. Vajaan puolen vuoden aikana ehdimme harjoittelussa tehdä toimia, joilla marraskuun testeissä toivottavasti nähdään kehitystä. Ja suuntahan on tästä vain edelleen ylöspäin.
 
Koemme Kisakallion urheiluopiston testipaikkana hyvin onnistuneeksi valinnaksi sillä matka sinne on lyhyt, testipäivät ja sisällöt ovat täysin joukkueen mukaan valittavissa, hinta on kilpailukykyinen sekä palvelu on ystävällistä ja asiantuntevaa. Lisäinfoa marraskuun testien sujumisesta tulee sitten lähempänä joulua!
 
Teksti: Fysiikkavalmentaja Johanna Päivikkö