Miesten I-divisioonan sarjakausi alkoi tappiolla

9.10.2013

Joonas Suotamo donkkaa

EBT kohtasi sunnuntaina sarjakauden avauksessa Espoonlahdessa BC Jyväskylän, joka on yksi sarjan voittajasuosikeista. EBT lähti kuitenkin otteluun suurin odotuksin, mutta joutui pettymään lopputulokseen. Ottelu päättyi vierailijoiden voittoon luvuin 52-86 (29-52).

EBT lähti otteluun aloitusviisikolla Metsämaa, Andersen, Tammi, Laukkanen ja DominguezSuotamolla oli pientä hämminkiä otteluun valmistautumisessa, kun hän huomasi, että 51 kokoluokan kanootit olivat jääneet kotiin. Ei muuta kun ostamaan uusia. Voi sanoa, että ottelun lopputulos ratkaistiin pelin parilla ensimmäisellä minuutilla. EBT ei saanut mitenkään kiinni BC Jyväskylän kolmostykkejä. Vajaassa kahdessa minuutissa tilanne oli 0-9 vierailijoille. EBT roiski heitot ohi ja BC Jyväskylän Miikka Marttinen ja Kalle Kuokkanenheittivät ensimmäiset kolme kolmosta 100 prosentin tarkkuudella sisään. Vajaassa kolmessa minuutissa BC Jyväskylä johti 13-0 Robert Juvosen ja Guillermo de la Puenten jatkaessa korintekoa. Ensimmäisen korinsa EBT teki neljän peliminuutin jälkeen Marco Tammentoimesta. Ensimmäinen jakso päättyi mollivoittoisesti BC Jyväskylän johdossa 10-27.

Toisen jakson EBT aloitti pirteästi kahdella kahden pisteen korilla Antti Laukkasen ja Oscar Andersenin toimesta. Takaa-ajo päättyi kuitenkin heti alkuunsa BC Jyväskylän Miikka Marttisen jäätävään kolmoseen. Sen jälkeen vierailijoiden Jani Parkkinen teki vielä 6 pistettä putkeen ja tilanne oli hetkessä jo 14-36. Ottelun ensimmäistä puoliskoa hyvin kuvaten puoliajalle lähdettiin BCJ:n Timo Mannisen onnistuneella kolmosella lukemissa 29-52. BC Jyväskylä pussitti kolmoset ottelun puoleen väliin mennessä lähes 60 prosentin tarkkuudella. Tosin EBT ei pystynyt juuri ollenkaan häiritsemään heittoja tai muuten vain heittäjä jätettiin vapaaksi.

Ottelun toinen puolisko pelattiin jo vähän tasaisemmin, vaikka BC Jyväskylä edelleen eroa hiljalleen kasvattikin. EBT ei onnistunut pelaamaan läheskään samalla tasolla kuin esim. pienoisturnauksessa pelatuissa harjoitusotteluissa. Ehkä omat odotukset ja sarja-aloitus kotona toi pientä ylimääräistä jännitystä peliin, joka näkyi hermostuneisuutena ratkaisupaikoissa. Loppuun saakka pelattiin täydellä teholla molempien joukkueiden toimesta. Näin lopputulokseksi ottelussa EBT - BC Jyväskylä saatiin 52-84 (29-52).

Ottelun onnistujina palkittiin BCJ:n Miikka Marttinen ja EBT:n Janne Sarja. Kotijoukkueesta parhaiten plus/miinustilastossa menestyivät Jukka-Pekka Kujala ja Nicolas Dolénc.

Valmentaja Mikko Asikaisen sanoin: "Vastustaja oli meitä parempi fyysisesti, heittopelissä ja intensiteetissä. Tähän meidän tarvitsee jatkossa vastata ja tehdään se heti seuraavassa ottelussa".

Koko joukkueen peliesityksen puolesta "ei ole kuin yksi suunta ja se on ylöspäin". Mutta tämä oli vasta ensimmäinen sarjapeli ja tästä lähdetään ihan varmasti eteenpäin.

Espoonlahden halli oli täynnä katselijoita ja tunnelma sekä meteli oli maailmanluokkaa rumpuineen. Suuri kiitos katsojille ja joukkueemme kannattajille! 

Espoo Basket Teamin seuraava ottelu on vieraissa. Ottelu PeU-Basket - EBT alkaa sunnuntaina 13.10.2013 klo 17:00 Perniön liikuntahallissa.