A-tytöt järjestivät trillerin – Naiset mursivat vierasottelutaian

16.10.2013

Lotta Eräkangas upotti lauantaina 22 pistettä
Lähtö kohti Joensuuta klo 4.45
Heini Hakasalo upotti toistakymmentä pistettä
Kirsti Kourilehto oli tehokas molemmissa päissä kenttää
Maria Koskinen ja Fiina Oljemark juhlivat voittoa

Lauantaina Espoonlahden hallille saapui A-tyttöjen SM-sarjapisteistä taistelemaan WB/Capitals II ja sunnuntaina naiset matkasivat Joensuuhun 1-divisioonan avaukseen.

A-tytöt olivat toipuneet edellisen viikonlopun SM-sarja-avauksen myllytyksestä ja tarjosivat mainion trillerin kotikentällä WB/Capitals II joukkuetta vastaan. Vaikka kyseessä on Capitalsin II joukkue, ei vähättelyyn ole sijaa, sillä rosterissa on mm. viisi nuorten maajoukkuepelaajaa. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. EBT:n Lotta Eräkangas tuli toipilaana päättäväisesti peliin ja runnoi 1. puoliajalla 16 pistettä monipuolisin ratkaisuin. EBT:n johto tauolle tultaessa oli 7 pistettä. 2. puoliajalla kotijoukkueen korinteko hyytyi pari kertaa niin, että Capitals kiri kolme minuuttia ennen loppusummeria tasoihin! EBT:n onneksi Lotta Eräkangas upotti hyppyheiton ottelun toiseksi viimeisellä sekunnilla ja sarjapinnat jäivät Espooseen. Muita EBT:n onnistujia olivat Anniina Tuomela 16 levypallolla ja Riina Salo kolmella 3-pisteenkorilla. EBT:ltä jäi potentiaalia realisoimatta, joten sarjakauden voi odottaa jatkuvan nousujohteisesti.
 
Lotta Eräkangas 22/5/3r, Riina Salo 11/2, Helena Sivula 6/8, Lotta Vesiluoma 6/2/2s, Anniina Tuomela 5/16/2r, Christel Vialén 4/3, Natalia Bhebhe 3/8, Julia Lehtimäki 3/-/2s, Kiia Larmala -/1 

 

 

Naisten joukkue suuntasi sunnuntain vastaisena yönä kohti Pohjois-Karjalaa. Pitkän matkan jälkeen joukkue sai verrytellä pitkään, sillä ottelun alku viivästyi, kun toinen tuomari ei ehtinyt ajoissa paikalle junien myöhästymisen takia.
 
Ottelun viisi ensimmäistä minuuttia koreja tehtiin vuorotahtiin, kunnes EBT pisti kaasun pohjaan; 1. erän lopussa eroa oli jo 18 pistettä. 3. erässä Kataja sai tiivistettyä puolustustaan, mutta ero oli jo tavoittamaton. EBT vei voiton murskaluvuin 91:62. Tästä voisi päätellä, että Kataja Basket olisi sarjanousijana heittopussi, mutta joukkueessa on viiden pelaajattaren voimin paljon SM-sarjakokemusta ja mm. Saara Laurila on edustanut Suomea naisten maajoukkueessa. Kataja toteaakin Facebook-sivullaan ”…fakta on se, että vähäinen harjoittelu näkyy karkeasti ja kun vastassa on läpi kesän harjoitellut joukkue, niin konstrasti on suuri.”
 
EBT pelasi erittäin onnistuneen ottelun. Sekä hyökkäys- että puolustuspeli olivat katsomokommentaattorin mukaan ”todella nautinnollista”. EBT:ssä debytoinut ja loistavan ottelun pelannut Fiina Oljemark kuvaili, ettei joukkueessa ollut ”heikkoja lenkkejä”. EBT:n tasaisuutta kuvaa se, että neljä pelaajaa teki yli 10 pistettä. Jo ennakkoon ”fiiliksissä” ollut, joukkueen kapteeni, Maria Koskinen päästeli höyryjä ottelun parhaan pelaajan palkinnoin arvoisesti.
 
Päävalmentaja Niko Hellman oli erityisen tyytyväinen joukkueensa osumatarkkuuteen: 2-pisteenheitot 57%, 3-pisteenheitot 47% ja vapaaheitot 70%. Ottelu oli Nikolle 1. vierasotteluvoitto naisten 1-divisioonassa ja joukkueelle 1. vierasvoitto kahteen ja puoleen vuoteen!
 
Maria Koskinen 17/1/3s, Fiina Oljemark 15/14/2s/4r, Kirsti Kourilehto 15/1/2r , Heini Hakasalo 13/3/2s, Lotta Eräkangas 7/3, Riina Salo 7/2 /2r , Saara Silvennoinen 7, Jenni Järvi 4/4, Lotta Vesiluoma 4, Anniina Tuomela 2/1 

 

Teksti: Kirsi Eräkangas
Kuvat: Kari Mattila