Tästä se lähtee - EBT voitti PeU-Basketin

15.10.2013

Espoo Basket Team kohtasi miesten I-divisioonan toisella kierroksella sunnuntaina PeU-Basketin Perniössä. Tasainen kamppailu kääntyi huippupelin pelanneen Joonas Suotamon johdattamana lopuksi EBT:n voittoon 63-72 (29-34).

Ottelu oli PeU-Basketin ensimmäinen kotipeli miesten I-divisioonassa ja sen aisti heti alusta lähtien. Tunnelma oli korkealla ja Perniön liikuntahallissa oli katsojia kuulutuksen ja tilastojen mukaan 270.

EBT meni ottelun alussa johtoon Joonas Suotamon kahdella onnistuneella vapaaheitolla. PeU-Basket tasoitti heti seuraavassa hyökkäyksessä Renado Parkerin helpohkolla korilla. Sen jälkeen EBT menetti pallon kolme kertaa peräkkäin. PeU-Basket käytti tilanteen hyväkseen ja siirtyi Juho-Kusti Räsäsen ja Tomi Himbergin koreilla johtoon 7-2. Puolessa välissä ensimmäistä jaksoa Perniö johti jo luvuin 15-6, kun EBT:ltä ei onnistunut oikein mikään. Ja näin EBT oli pakotettu aikalisään, joka auttoi. Jukka-Pekka Kujalan ja Tuomas Tenkasen onnistuneilla heitoilla ero kaventui numeroihin 15-11. Jakson viimeiselle minuutille mentiin eron pysyessä suurin piirtein samana. Nicolas Doléncin taistelutahdolla jakson loppuun ero kavennettiin lukemiin 21-19 Perniön kuitenkin johtaessa. Harmillisesti Niki satutti nilkkansa aivan jakson loppusekunneilla kovassa kontaktitilanteessa hyökkäyskorilla ja niin hänen pelinsä päättyi tässä ottelussa siihen.

Toinen neljännes alkoi Joonas Suotamo show:lla. Ensin kolmonen sisään, muutama levypallo ja pari koria siihen päälle. Näin EBT siirtyi ottelussa toisen kerran johtoon lukemissa 24-26. PeU-Basketi piti kuitenkin ottelun tasaisena Antti Rindellin vahvalla pelillä aina lähes puoliaikaan saakka. Ennen pitkälle tauolle menoa parivaljakko Suotamo ja Jose Dominguez kasvatti EBT:n johdon viiteen pisteeseen 29-34.

Kolmas jakso alkoi lähes perinteiseen EBT-tapaan PeU-Basketin hallinnalla. EBT:n katsoessa kotijoukkue siirtyi neljässä minuutissa Rindellin, Renado Parkerin ja Ilmari Kallion pussituksilla 43-35 johtoon. Oli jälleen aikalisän paikka. EBT tuli jälleen peliin mukaan ja Janne Sarjan onnistuneilla heitoilla päästiin taas johtoon 44-46. Vielä kun jakson viime sekunnilla Marco Tammi onnistui hyppyheitossaan tauolle poistuttiin EBT:n johtaessa 46-53.

EBT aloitti viimeisen neljänneksen hyvin ja vajaassa parissa minuutissa oltiin lukemissa 46-57. Ajatuksiin tuli, että olisiko tässä jo ratkaisun makua. Sitä se loppujen lopuksi olikin, vaikka PeU-Basket taisteli aivan ottelun loppuun saakka. EBT pystyi kuitenkin torjumaan kotijoukkueen rynnistyksen ja vastaamaan koriin korista. Kauden alla pelattujen harjoitusotteluiden myötä EBT oli tullut tutummaksi kotijoukkueelle. PeU-Basket prässäsi hyvin ja antoi painetta pelintekijöillemme, jolloin oma pelinrakentelumme tuli vaikeammaksi. Myös EBT pystyi pitämään kotijoukkueen Renado Parkeria aikaisempaa paremmin pois korintekoetäisyydeltä. Peräänantamattoman taistelun jälkeen ottelu päättyi EBT:n voittoon 63-72 (29-34).

Päävalmentaja Mikko Asikainen kommentoi ottelusta, että "tärkeä avausvoitto on nyt haettu ja sen päälle on hyvä lähteä hakemaan seuraavaa heti ensi sunnuntaina. Voitto ei tullut helpolla kuten ei voitot tule jatkossakaan, mutta taistelu oli riittävää ottelun voittamiseksi."

Ottelun parhaina palkittiin kotijoukkueesta mainio pelintekijä Antti Rindell ja EBT:stä Joonas Suotamo, joka pelasi liigatason pelin (tupla-tupla, 31/13). Molemmat saivat palkinnoksi Perniön makkaratehtaan salkullisen yönakkeja. Salon Seudun Sanomia lainaten: "PeU-Basketin kotiavaus oli hieno tapahtuma - Joonas Suotamosta huolimatta".

Miesten I-divisioona jatkuu Espoo Basket Teamin osalta ensi sunnuntaina 20.10.2013 vierasottelulla Vaasassa. Ottelu Vaasan Salama - EBT alkaa klo 17:00 Variskan yläasteen salissa. 

Teksti: Jouko Visuri