Naiset kaatoivat viime kauden sarjavoittajan

23.10.2013

Levypallokuningattaret Janniina Koivunen (15) ja Jenni Järvi (17)
Kapteeni Maria Koskinen näytti jälleen mallia tsempistä
Kuviot kuntoon; penkillä Saara Silvennoinen, Maria Koskinen, Lotta Eräkangas ja Heini Hakasalo
Voittajan on helppo hymyillä!

EBT:n naisten edustusjoukkue sai 1-divisioonan kauden ensimmäiseen kotiotteluunsa vieraaksi tiukan vastuksen, viime kauden sarjavoittajan Helmi Capitalsin, jolle oli siis Korisliiga-paikka tarjolla. Edellisellä kaudella EBT voitti kevään kotiottelun selvästi, mutta syksyisestä, erikoisiin tapahtumiin ratkenneesta pisteen vierastappiosta oli ebtläisillä vielä vähän hampaan kolossa.

EBT aloitti ottelun selvästi valmiimpana ja voitontahtoisempana. Kotijoukkueen tiukka puolustus tuotti vastustajalle tuskaa ja pallon menetyksiä. EBT kävi 1.erässä jo 13 pisteen karkumatkalla. Capitalsin nimekkäistä senttereistä huolimatta jopa hyökkäyslevypallot jäivät kotijoukkueelle ja se sai rakentaa parhaimmillaan neljä heittopaikkaa yhden pallonhallinnan aikana. Kolikon toinen puoli tietysti on, että siinä kohtaa heittotarkkuudessa oli toivomisen varaa :)

2.erässä Capitals sai jo juonesta kiinni ja se hivuttautui tasoihin erityisesti Milla Kopran kolmen pisteen heittojen siivittämänä. Puoliajalle mentiin EBT:n pisteen johdossa luvuin 32:31. Tiukkaa vääntöä oli tiedossa.

3.erä mentiin tasaisissa merkeissä. Varsinkin Jenni Järven ja Maria Koskisen onnistumiset pitivät EBT:n otteen pelissä.  Viimeiseen erään lähdettiin kutkuttavasti kotijoukkueen kolmen pisteen johdossa, 52:49.

EBT jaksoi puolustaa loppuun asti niin, että Capitals ei tahtonut saada palloa sukan läpi. Heidän viimeisen erän 21 heittoyrityksestään vain viisi upposi ja ainoa, joka sai pallon koriin pelitilanteissa, oli koko ottelussa 32 pistettä upottanut Janniina Koivunen. Kun vierailijat vahvistivat takaa-ajoaan rikkomalla, varmisti EBT vapaaheittoviivalta voiton luvuin 70:64. A-tyttöjen harrastajajoukkue valitsi ottelun onnistujiksi joukkueidensa tehokkaimmat pelaajat Jenni Järven ja Janniina Koivusen.

EBT:n vahvuuksia ovat joukkueen tasaisuus ja puolustuksen intensiteetti. Koko rosteri pystyy ottamaan uskottavasti ratkaisuja ja upottamaan pallon koriin. Nytkin pisteet jakautuivat tasaisesti koko joukkueen kesken ja mm. ratkaisevan viimeisen erän jokaisella pelitilanneosumalla oli eri tekijä. Lisäksi hyökkäyksessä pallonliike on parantunut huomattavasti ja vapaa pelikaveri löytyy tiukassakin puristuksessa. Koko joukkueen prässi ja lähes jatkuva pallon paine tekivät Capitalsin hyökkäämisestä yllättävänkin hankalaa.

Maria Koskinen 15/6/3s/3r, Lotta Eräkangas 12/3/2r, Fiina Oljemark 11/11, Jenni Järvi 10/17/2r, Kirsti Kourilehto 8/3, Riina Salo 6/0/3r, Heini Hakasalo 3/3/5s/2r, Saara Silvennoinen 3/4, Anniina Tuomela 2/1, Lotta Vesiluoma

Ensi sunnuntaina 27.10. klo 13.30 naiset vierailevat Malmilla, Helmi-Centerissä, emäntänään Karhun Pojat.

Teksti: Kirsi Eräkangas

Kuvat : Kari Mattila