Miehille kolmas voitto peräkkäin – paikallisottelussa kaatui PuHu

28.10.2013

Jukka-Pekka Kujala aloitti EBT:n takaa-ajon ottelussa tärkeässä paikassa tehdyillä kolmosilla

Sunnuntaina miesten I-divisioonassa Pussihukat Vantaalta saapui Espoo Basket Teamin vieraaksi Espoonlahteen. Tasainen ottelu kääntyi vasta viimeisellä neljänneksellä EBT:n voittoon. Viimeiselle minuutille saatiin vielä aikaiseksi jännitysnäytelmä, jonka lopuksi taululla komeilivat EBT:n voittoluvut 78-74 (36-39).

PuHu saapui Espoonlahteen ilman tuttua valmentajaansa Daniel Janssonia, joka lähti kuukauden kestävälle koulutusmatkalle Yhdysvaltoihin St. Joseph’sin yliopistoon (ICAB-koulutus). Tässä ottelussa Pussihukkien valmennuksesta vastasivat Fabrizio Velardi ja Kristian Palotie.

Ottelu alkoi Joonas Suotamon korilla, muta PuHun Eero Sahlberg kuittasi heti seuraavassa hyökkäyksessä tutulla aseellaan, kolmonen keskelle korisukkaa. EBT johti ottelua parilla pisteellä ottelun ensimmäiset seitsemän minuuttia, mutta sen jälkeen peliä vei Pussihukat. Kun EBT sortui pallonmenetyksiin ja ohiheittoihin, Joakim Jousisto ja Taavi Järvi kuittasivat onnistuneilla ratkaisuillaan PuHulle johdon, joka kesti jakson loppuun saakka. Pienelle tauolle lähdettiin numeroissa 18-22. Kuitenkin esim. Laukkasen Antilta onnistunut tulo peliin ja heittokin upposi pienen suvantokauden jälkeen.

Toinen jakso alkoi EBT:ltä jälleen pallonmenetyksin. PuHu kuittasi jokaisen menetyksen korillaJoakim Jousiston ja Elias Eerikinharjun johtaessa tulitusta, kun EBT:n puolustuskaan ei toiminut. EBT oli pakotettu aikalisään. Se ei kuitenkaan paljon auttanut vaan PuHu karkasi jo 19-28 johtoon, kun jaksoa oli pelattu kolme minuuttia. Mutta sitten alkoi EBT:n heitto kulkea. Janne Sarjan kakkosella ja kentälle tulleiden Jukka-Pekka Kujalan ja Tuomas Tenkasen kolmosilla EBT oli toisen neljänneksen puolivälissä jo kahden pisteen johdossa. Vaihtojen jälkeen EBT:n peli alkoi jälleen tökkiä ja PuHu pääsi uudelleen karkumatkalle. Hussain Dassoukin tahtokorillla jaJose Dominguezin onnistuessa korin alla puoliajalle päästiin PuHun johtaessa enää kolmella pisteellä 36-39.

Ottelun toinen puolisko alkoi tasaisesti. EBT:ltä nähtiin pitkästä aikaa onnistuneita nopeita hyökkäyksiä. PuHu oli vahvistunut sentteripuolella Luukas Tukialla, joka toikin voimaa PuHun korinaluspelaamiseen. Joonas Suotamolla ei ollut ihan paras päivänsä, joka söi myös jonkin verran EBT:n pelaamista kolmen sekunnin alueella. Nopeatempoisen ja fyysisen neljänneksen päätteeksi EBT sai puristettua tilanteen tasanumeroihin 57-57.

Viimeisen jakson alkaessa tilanne oli täysin avoin. Kumpi tahansa saattoi ottaa ottelun haltuunsa. Tilanteeseen 63-62 saakka edettiin kori korista. Antti Laukkanen pääsi vauhtiin Janne Sarjansäestäessä häntä. Ei nähty mitää hienouksia, mutta EBT karkasi yhdeksän pisteen johtoon 72-63. Peliä kolme ja puoli minuuttia jäljellä, pallo EBT:llä ja mahdollisuus ratkaista peli siihen. Näin ei kuitenkaan käynyt. PuHu alkoi prässätä viisaasti ja laittoi painetta palloon. EBT:n peli jähmettyi, pelaajien liike loppui ja palloa laitettiin seinille helpoissakin tilanteissa. Puoli minuuttia ennen pelin loppua PuHu oli tullut jo pisteen päähän 75-74 Joakim Jousiston ja Luukas Tukian vapareilla. Lopun EBT pelasi viisaasti, pelasi palloa Joonas Suotamolle. PuHu pakotettiin rikkomaan ja Joonas laittoi varmasti vapaaheitot sisään. Koko ottelussa Suotamo teki 17 vapaaheitosta 14 pistettä. Summerin soidessa loppunumerot olivat 78-74 (36-39).

Tällä kertaa ottelussa onnistujina palkittiin Jukka-Pekka Kujala kotijoukkueesta ja Joakim Jousisto vierailijoista. Palkintona oli Jukka Pojan cd hänen omalla signeerauksellaan varustettuna.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että EBT:n peli vaihtelee edelleen ottelun sisällä liikaa. Parannettavaa on paljon vielä hyökkäyspäässä ja pelirohkeudessa, mutta nämä ovat kaikki asioita, jotka kehittyvät kauden edetessä. Mutta voitto on aina voitto, tästä on hyvä lähteä tuleviin koitoksiin! Rohkaisevaa on ollut, että olemme pystyneet kääntämään tasaiset ottelut voitoksemme.

Seuraavaksi EBT vierailee Kaarinassa. Ottelu Ura Basket -  EBT pelataan ensi sunnuntaina 3.11.2013 klo 14:00 alkaen Littoisten monitoimitalolla.

Teksti: Jouko Visuri