B-tytöt avausvoittoon SM-sarjassa

31.10.2013

Anu Hausen ohjeistaa

B-tytöt ovat SM-sarjassa saaneet tähän asti vastaansa ennakolta kovimpia vastustajia. Nyt neljännessä ottelussa pistetili saatiin auki!

Hyvällä asenteella otteluun lähtenyt EBT aloitti räväkästi ja karkasi hetkessä 7-0 johtoon.
Ja lähes yhtä nopeasti peli kääntyi toiseen suuntaan. Hetkessä numerot olivatkin vieraille 7-10. Valmennuksen oikea-aikainen reagointi aikalisän muodossa sai kotijoukkueen pelin taas uomiinsa.Ensimmäinen jakso EBT:lle 13-12.

Toinen jakso jatkui tasaisen taistelun merkeissä. Kotijoukkue loi useita hyviä korintekopaikkoja, mutta epäonninen viimeistely piti vastustajan mukana pelissä. Toisaalta vastustaja käytti taidokkaasti hyväkseen pituusylivoimaasa levypallotilanteissa. Tauolle mentiin lähes tasanumeroin 30-29.

Kolmas jakso oli kotijoukkueelle vaikea. Muutamat henkilökohtaiset virheet ja ehkä pieni malttamattomuus johti siihen, että vastustaja pääsi hivenen niskan päälle. Pahimmillaan ero oli jo seitsemän pistettä ja SB-Girls näytti ratkaisevan ottelun. Mutta sitkeästi EBT roikkui pelissä mukana ja päätösjaksolle lähdettiin lukemista 44-47.

Viimeinen jakso olikin sitten tuttua EBT:tä. Suurella sydämellä ja periksiantattomalla taistelulla EBT laittoi vastustajan ahtaalle. Tiivistynyt puolustus yhdistettynä hienoihin prässipurkuihin ja nopeisiin hyökkäyksiin alkoivat tuottaa tulosta. Laajalla rintamalla onnistunut viimeistely käänsi ottelun kotijoukkueelle. Viimeiset kaksi minuuttia huipensivat tämän hienon taistelun. Summerin soidessa taululla komeilivat "reilut" 67-66 voittolukemat ja kotijoukkueen riemu pääsi valloilleen. Neljäs jakso oli kauden parasta peliä ja tällä ilmeellä lähdetään kasvattamaan voittoputkea. Seuraava peli on jo ensi sunnuntaina ja vastaan asettuu PeKa.

teksti ja kuvat Isto Kallio