Naiset taipuivat Puhuttarille

7.11.2013

Niko Hellman ohjeistaa
Kapteeni Maria Koskinen kurvailee korille
Heini Hakasalon syötöt napsahtivat kohdalleen

Sunnuntain alkuillasta Espoonlahden hallilla kohtasivat naisten 1-divisioonan ottelussa EBT ja Puhuttaret Vantaalta. Vierailijat ovat viime kauden sarja kakkonen, joka finaalisarjassa puristi voittajan täyteen viiteen otteluun. Edellisen kauden kohtaamiset EBT:n kanssa menivät tasan, kotijoukkueiden viedessä voitot.

Heti ensi silmäykseltä näki, että Puhuttaret on ”aikuisten naisten” joukkue. Rosteri on kapea, mutta kaikki pelaajattaret ovat vakavasti otettavan koripalloilijan oloisia. Ottelun ensimmäinen puoliaika mentiin tasaisesti. Puhuttaret esittivät kauden tähänastisista vastustajista aktiivisinta puolusta; käsi oli kiinni jokaisessa pallon tavoittelijassa ja pallon paine oli sen mukainen. Vähän uumoiltiin jaksaako vastustaja loppuun asti, mutta kyllä jaksoivat. Heillä oli koko ajan hyvä tempo päällä ja esimerkiksi Lotta Aaltonen näytti mallia kuinka korille ajetaan määrätietoisesti. Puoliajalle mentiin vieraiden johtaessa 26:32.

Kolmannen erän alussa EBT vielä pyristeli vastaan, mutta vähän ennen erän puoliväliä alkoi EBT:n 9 minuutin koriton kausi ja siitä ei enää ollut voittotaisteluun nousemista. Peli oli ajoittain vaarallisen näköistä, mutta onneksi isommilta loukkaantumisilta vältyttiin. Tiukassa puolustuksessa EBT sortui yksityisyritteliäisyyteen ja tällä kertaa se ei tuottanut toivottua tulosta. Puhuttaret veivät voiton luvuin 43:59.

”Saimme rakennettua tilanteita, mutta emme onnistuneet ratkaisuvalinnoissa riittävän hyvin, emmekä päässeet vaparille. Kamppailimme, mutta tänään Puhuttaret vei voiton fyysisyydellään”, totesi päävalmentaja Niko Hellman. C-tytöt 00-joukkue valitsi ottelun onnistujiksi EBT:n Heini Hakasalon ja Puhuttarien Lotta Aaltosen.

Tilastoennätyksiä ottelussa kirjasi tililleen tuomarikaksikko, joka mm. teki kauden pohjalukemat joukkueiden yhteenlasketussa virheiden määrässä ja löysi EBT:n korintekotilanteissa vain kaksi kertaa moitittavaa vastustajan toiminnassa. EBT sai kuusi vapaaheittoyritystä, kun esimerkiksi viime kauden keskiarvo oli 24.

Maria Koskinen 10/5/3s/2r, Riina Salo 9/2/2r, Heini Hakasalo 7/7/5s/2r, Saara Silvennoinen 6/2, Fiina Oljemark 4/6, Natalia Bhebhe 4/0/3r, Jenni Järvi 2/9, Lotta Vesiluoma 1/0/3r, Christel Vialén 0/1

Isänpäivätauon jälkeen, kahden viikon kuluttua sunnuntaina 17.11. klo 17 Espoonlahden hallille tulee vieraaksi ToPo II.

Teksti Kirsi Eräkangas

Kuvat Kari Mattila