KaU Koris liian vahva EBT:lle sunnuntaina

18.11.2013

Miesten I-divisioona B:n ensimmäisen sarjakierroksen päätteeksi EBT suuntasi Karkkilaan. Vastassa oli vanha tuttu KaU Koris, jonka kanssa on oteltu tasaisia pelejä useamman vuoden ajan.Tällä kertaa KaU Koris osoittautui liian vahvaksi EBT:lle. EBT palasi kotiin tappion karvasta kalkkia niellen lopputuloksella 76-61 (39-24).

EBT lähti peliin vajaamiehisenä. Paikalle saatiin yhdeksän pelaajaa, kun joukkueen sairastupa vaan kasvaa edelleen. Jo heti alkulämmittelyssä oli aistittavissa, että tätä peliä on vaikea kääntää voitoksi.

Molemmat joukkueet aloittivat ottelun paikkapuolustuksella. Pelin ensimmäisen korin teki KaU Koriksen mainio sentteri Timothy Frost kahden pisteen hyppyheitolla. EBT vastasi kaaren takaa Tuomas Tenkasen toimesta ja näin EBT johti 2-3. Tämän jälkeen ottelu kääntyi kuitenkin heti kotijoukkueelle Juho Heleniuksen kuudella peräkkäisellä pisteellä. EBT:n aikalisä ei auttanut. KaU Koris vei helposti ensimmäisen neljänneksen numeroin 23-12.

Toinen neljännes alkoi ja eteni KaU Koriksen viedessä hengettömän oloista EBT:tä. EBT pompotteli palloa ja jäätyi hyökkäyspäässä kaaren taakse. Myös EBT:n puolutuksessa varsinkin keskustassa löytyi avoimia ovia. Kimmo Tolvasen vahvalla panoksella vajaassa neljässä minuutissa jakson alusta KaU Koris johti jo 33-15. Kuvaavaa tilanteessa oli, ettäJoonas Suotamon yleensä hyvä vapaaheittopelikään ei toiminut. EBT sai jakson lopussa hieman juonesta kiinni Tuomas Tenkasen tullesssa pelinjohtajaksi ja Jose Dominguezinjatkaessa vahvaa korinaluspelaamista. Sami Syrjälä ja Kimmo Tolvanen veivät kotijoukkueen puoliajalle 39-24 johdossa.

Puoliajan jälkeen odotettiin EBT:n heräämistä, mutta sitä ei tapahtunut. Pallo ei kulkenut ja KaU Koris pääsi kasvattaman tasaisesti johtoaan. Nicolas Dolénc joutui heti jakson alussa virhevaikeuksiin ja sekään ei peluuttamistilannetta parantanut. Hussain Dassouki ja Tuomas Soinio toivat kuitenkin tuoreilla jaloillaan hyvää energiaa, nopeutta ja juonikkuuttakin kentälle. Viimeiselle tauolle päästiin EBT:n kannalta suhteellisen siedettävissä lukemissa KaU Koriksen johtaessa 61-41.

EBT:n parantunut peli-ilme jatkui neljännen jakson alussa ja KaU Koriksen johto kaventui viiteentoista pisteeseen. Kotijoukkueen aikalisän jälkeen EBT:n rynnistys kuitenkin pysähtyi. Loppuaika pelattiin eron pysyessä samana ja näin ottelu päättyi KaU Koriksen voittoon 76-61 (39-24).

Positiivisia onnistujia pelissä olivat Hussain Dassouki ja Tuomas Soinio, jotka hoitivat tonttinsa hyvin. Samoin Tuomas Tenkanen jatkoi vahvaa pelaamistaan. Joonas Suotamo on erittäin tärkeä lenkki EBT:n pelaamisessa ja teki sunnuntaina tasaisesti pisteitä myös kaaren takaa. Kaiken kaikkiaan ottelu oli tähän mennessä sarjakautta EBT:n osalta yksi heikoimmista. Näitä kuitenkin sattuu pitkän sarjakauden aikana ja katseet on käännetty jo tulevaan sunnuntaihin. Vastassa tuolloin on BC Jyväskylä, joka on ainoa joukkue, jota EBT ei ole vielä onnistunut voittamaan kertaakaan tällä sarjatasolla.

EBT:n ottelut I-divisioonassa jatkuvat kotipelillä Espoonlahden urheiluhallilla ensi sunnuntaina 24.11.2013 normaalia pari tuntia aikaisemmin klo 15:00 alkaen.

Tukeanne tarvitaan. Tervetuloa kaikki kannustamaan EBT jälleen voittojen tielle!