Testausyhteistyö Kisakallion kanssa

19.11.2013

EBT:n naiset/AT vierailivat marraskuun puolivälissä testaamistarkoituksissa Kisakalliossa. Käynti oli osa sopimusta, joka solmittiin Kisakallion kanssa jo alkukaudesta. Ensimmäisen kerran testeissä käytiin kesäkuussa ja jo silloin muotoiltiin toista testipäivää marraskuulle. Näin näemme, onko harjoittelu ollut kehittävää ja pystymme tekemään tarvittavia muutoksia kevätkaudelle.

Jouduimme valitsemaan testipäiväksi arki-illan, joka ei ole optimaalista, mutta kauden aikana ainut mahdollisuus viikonloppujen ollessa täynnä pelitapahtumia. Kevensimme harjoittelua selvästi viikko ennen testejä mahdollisimman monen pelaajan osalta, osalle testejä edeltävä viikonloppu oli kuormittavampi.
 
Joukkuettamme on koeteltu vastoinkäymisillä ja pääsimme matkaan vain 10 pelaajan voimin eli puolikkaalla ryhmällä. Toinen kymmenikkö oli poissa erinäisten vaivojen, maajoukkueleiritysten tai ulkomaanmatkan takia. Selvittelemme mahdollista toista käyntiä Kisakallioon vielä tammikuussa niiden pelaajien osalta, jotka eivät nyt päässeet mukaan.
 
Suoritimme alkulämmittelyn täysin samalla tavalla kuin kesäkuussa ja myös testit suoritettiin samassa järjestyksessä. Piip-testiin saimme käyttöömme uuden laitteiston, jossa juoksemisen aikana pystytään seuraamaan pelaajien sykettä tietokoneen näytöltä ilman, että pelaajat tarvitsevat ranneketta käsivarteensa. Näin nähdään myös hyvin, kuka saa itsestään kaiken irti. Tämä oli erittäin mielenkiintoinen lisä.
 
Ponnistusvoima-, nopeus- ja ketteryystestitulokset paranivat niillä pelaajilla, jotka ovat pystyneet harjoittelemaan säännöllisesti koko syyskauden ajan. Kehon koostumus parantui kaikilla paitsi yhdellä pelaajalla, osalla melko merkittävästikin vajaassa puolessa vuodessa. Piip-testissä näkyi pelien tuoma väsymys ja siinä emme päässeet kuin muutaman pelaajan kohdalla kesäkuuta parempaan tulokseen. Sain kuitenkin posiitiivista palautetta itselleni siitä, että olemme tehneet harjoittelussa oikeita asioita.
 
Kisakallio on sijainniltaan ja puitteiltaan täydellinen meidän joukkueen testaamistarkoituksiin. Palvelu oli jälleen kerran erittäin hyvää; kiitos paljon Mika Valavuorelle, joka ottaa meidät aina vastaan ystävällisesti ja asiantuntevasti. Tammikuussa käymme vielä mahdollisen uusintavisiitin tekemässä ja tulevina kausina tämä kuvio pysyy mukana hyvinkin suurella todennäköisyydellä sillä olemme kokeneet tämän motivoivaksi ja arvokasta lisätietoa antavaksi työkaluksi.
 
Teksti: Johanna Päivikkö