Siipirikkoisille naisten ja A-tyttöjen joukkueille tappio ja voitto

22.11.2013

Helena Sivula oli omaa luokkaansa A-tyttöjen SM-sarjapelissä
Fiina Oljemark piti pintansa sunnuntaina
Anni Salonen debytoi hienosti A-tyttöjen SM-sarjassa

EBT:n naisten ja A-tyttöjen joukkueita ovat piinanneet pitkittyneet, flunssan oloiset, voimakasta suorituskyvyn alenemista aiheuttavat sairastelut, normiflunssat ja muutamat loukkaantumiset. Toipilaiden määrä läheni jollain hetkellä jo kymmentä. Siitä huolimatta sarjat pyörivät ja otteluissa on nähty uusia tulokkaita.

Sunnuntain naisten 1-divisioonan vastustaja oli rosterimme kanssa tasavahvalle näyttänyt ToPoII. Ensimmäinen erä mentiinkin tasaisesti, molemmin puolin hapuillen. Kun kotijoukkueen puolustuksessa ei ollut tuttua sähäkkyyttä ja hyökkäyskuviot eivät pyörineet, pääsivät vierailijat niskan päälle ja pitivät johdon läpi ottelun. Loppulukemat 46:61.

Erityisesti EBT:n ulkopeli ontui ”vakioheittäjien” ollessa poissa pelistä; 22:sta kolmen pisteen heittoyrityksestä vain yksi löysi tiensä sukan läpi. Toinen, mietityttämään jäävä tilastohuomio on vapaaheittojen määrä, joita vierailla oli 22 ja kotijoukkueella 9.

Tämän kauden debyyttinsä naisten 1-divisioonassa tekivät Heidi Laukkanen, Kiia Larmala, Julia Lehtimäki ja Helena Sivula, joka näytti esimerkkiä yrittämisellään. Maria Koskisen loukkaannuttua paljon vastuuta jäi Lotta Vesiluomalle, joka toikin palloa ylös ilman menetyksiä. ”Tänään olisi voittoon tarvittu aikuispelaajilta venymistä. Kun vain Fiina Oljemark piti tasonsa, se ei riittänyt”, totesi päävalmentaja Niko Hellman.

Fiina Oljemark 12/16, Helena Sivula 12/7/3r/2t, Jenni Järvi 9/9, Saara Silvennoinen 6/0/4s/4r, Natalia Bhebhe 3/3, Kiia Larmala 2/2, Julia Lehtimäki 2/1, Lotta Vesiluoma 0/2/2s, Heini Hakasalo 0/2/2r

 

A-tytöillä on haastava viikko, kun otteluita on kasaantunut ja koulussa on koeviikko. Torstai-illan SM-sarjaottelussa vastassa oli sarjataulukossa tasapisteissä ollut ToPo.

Ottelu alkoi EBT:ltä todella alavireisesti. Kun miespuolustus ei toiminut, repi vastustaja parhaimmillaan 12 pisteen etumatkan. Päävalmentaja Niko Hellmankin joutui poikkeuksellisen äänekkäästi kannustamaan joukkuettaan. Heti, kun puolustukseen saatiin ryhtiä, oli vastustaja vaikeuksissa. Toisen erän alussa alkoi 14 minuutin jakso, jonka aikana ToPo sai aikaiseksi vain 2 pistettä. EBT otti erän puolivälissä mahdollisuudesta kiinni ja kavensi eroa nopeasti Anni Laurikaisen ja Helena Sivulan johdolla. Kolmannen erän kolmannella minuutilla kotijoukkue pääsi rinnoille ja nykäisi lupaavasti 14 pisteen johdon edelleen Helenan johdolla. ToPo sai kuitenkin vielä pelin juonesta kiinni ja tuli hetkessä neljän pisteen päähän. EBT piti pintansa ja vei voiton luvuin 54:49. ”Työvoitto. Helenalta loistava peli.”, totesi Niko. Ottelu oli Anni Salosen A-tyttöjen SM-sarjadebyytti ja hyvin hän haasteesta suoriutui mm. ottamalla seitsemän levypalloa.

Helena Sivula 20/14/7r/6t, Riina Salo 9, Anni Laurikainen 5/4, Christel Vialén 5/8/2r/2t, Kristiina Kourilehto 4/6, Natalia Bhebhe 3/8, Anni Salonen 3/7, Lotta Vesiluoma 3/4/4s/3r, Julia Lehtimäki 2/3/4s/2r, Kiia Larmala 0/1     

 

Lauantaina sarjakakkosena olevat A-tytöt matkaavat Orimattilaan ja sunnuntaina sarjan viidentenä olevat naiset kohtaavat Vimpelin Vedon vierasottelussa.

 

Teksti Kirsi Eräkangas

Kuvat Kari Mattila ja Hannu Sivula