B-tytöt taisteluvoittoon

2.12.2013

B-tytöt saivat SM-sarjavieraaksi Huiman Äänekoskelta. Ennakko-odotusten mukaisesti ottelusta tuli hyvin tasainen taistelu. EBT:n onnistuneet kolmen pisteen heitot käänsivät ottelun lopulta kotijoukkueelle.

EBT aloitti ottelun räväkästi. Kotijoukkueen monipuoliset hyökkäyskuviot ja onnistunut viimeistely oli mukavaa katseltavaa. Huima jäi aika lailla jalkoihin ja niin ensimmäinen jakso kirjattiin EBT:lle 20-13.
 
Toinen jakso olikin aika erilainen. EBT hallitsi peliä, hyökkäsi laajalla rintamalla ja sai luotua useita hyviä korintekotilanteita. Heikko viimeistely ja maagisen huono tuuri korirenkaalla antoivat vastustajalle mahdollisuuden. Ja sen Huima käytti edukseen. Nopeat vastahyökkäykset yhdistettynä tehokkaalla viimeistelyllä käänsi pelin vierasjohdoksi 29-35.
 
Kolmannella jaksolla EBT oli pahimmillaan jo kymmenen pisteen tappiolla. Mutta kotijoukkue osoitti taas jälleen sitkeytensä. Huolellisempi viimeistely ja ennen kaikkea upeat kolmeen pisteen heitot pitivät EBT:n pelissä mukana ja viimeiselle jaksolle lähdettiin siedettävissä 46-50 lukemissa.
 
Viimeinen jakso alkoi räväkästi. Hyvä puolustus yhdistettynä onnistuneisiin kaukoheittoihin käänsivät ottelun hetkessä EBT:lle. Loppuosa peliä menikin sitten kotijoukkueen hallinnassa. Summerin soidessa taululla komeilivat hienot voittoluvut 68-61. EBT:n pistelinkona toimi tänään Luostarisen Veera. Etenkin viimeisen jakson ilotulitus oli upeaa katsottavaa!
 
Teksti: Isto Kallio, BT