EBT kasvatti voittoputkea, nyt kaatui Vaasan Salama

9.12.2013

Janne Sarja
Mika Metsämaa
Hussain Dassouki

Espoo Basket Teamin voittoputki jatkui sunnuntaina 8.12. miesten ykkösdivisioonassa, kun kotona Espoonlahdessa Vaasan Salama hävisi numeroin 74-64 (32-38).

Joonas Suotamo palasi loukkaantumisista edelleen kärsivän Espoo Basket Teamin kokoonpanoon parin ottelun poissaolon jälkeen. Ennakolta odotettiin, että Vaasalla on pitkistä miehistä mukana myös Henri Kämärä ja Henry Umoru, mutta heitä ei kuitenkaan Espoonlahden parketilla nähty.

Ottelu oli vähän kaksijakoinen. Ensimmäisellä puoliajalla pelin ohjakset olivat Vaasan Salamalla ja toista puoliaikaa hallitsi EBT sen verran selvästi, että voitto jäi Espooseen. Alkuminuutit olivat tunnustelevia ja tasaisia. EBT pelasi flegmaattisesti ja Vaasa pystyi helposti puolustamaan EBT:n hyökkäyspelin aseettomaksi. EBT oli vielä Antti Laukkasen koreilla johdossa 9-8. Mutta tämän jälkeen nopean takamiehen Pekka Jurvasen johtama Vaasa teki pienen nykäyksen ja vieraat siirtyivät 9-16 johtoon. Parivaljakko Joonas Sihto ja Dimitri Doubitski vastasi pisteiden teosta. Lauri Järvisen kauden ensimmäinen kolmonen kaaren takaa tasoitti kuitenkin ensimmäisen jakson loppunumeroiksi 12-16 vierailijoille.

Toinen jakso alkoi heti Vaasan Pekka Jurvasen kolmosella ja tilanne alkoi näyttää jo vähän haasteelliselta. Vaasan Salama hallitsi edelleen peliä ja ehti puolustamaan hyvin EBT:n peliä, joka ei kovin suoraviivaisesti hyökkäyspäässä liikkunut. Mutta vähitellen Joonas Suotamoalkoi päästä peliin mukaan ja EBT:n aikaisemmin vaikeahko heittopelikin alkoi antaa merkkejä paremmasta. EBT nakutti kolme kolmosta sisään, tekijöinä Tuomas Tenkanen, Lauri Järvinen ja Janne Sarja. Jakson viimeisellä minuutilla EBT kärsi vielä takaiskun Lauri Järvisen loukatessa nilkkansa. Puoliaikatauolle lähdettiin Vaasan Salaman johdossa 32-38.

Aikaisempina aikoina EBT:lle yleensä vaikeana ollut kolmas jakso alkoi nyt vallan mainiosti. EBT nosti itsensä reilussa parissa minuutissa 41-38 johtoon Joonas Suotamon, Janne Sarjan, Nicolas Doléncin ja Jose Dominguezin suorituksilla. Kun EBT:n puolustus tuli aggressiivisemmaksi, niin myös hyökkäyspelaamiseen löytyi enemmän vauhtia. Mika Metsämaa tuli hienosti peliin sisään paikkaamaan Järvisen loukkaantumisen aiheuttamaa aukkoa ja johti hyvällä otteella EBT:n peliä koko loppuajan. Kolmas jakso päättyi EBT:n kolmeen pisteen johdossa 50-47.

Neljännellä jaksolla EBT ei päästänyt enää Vaasaa ohi vaan hoiti homman komeasti kotiin. Koko ottelun erinomaisesti pelanneet Tuomas Tenkanen ja Janne Sarja loistivat. Tuomas Tenkasen tarkka heittokäsi puri tehokkaasti aina, kun Vaasa pääsi vähän lähemmäksi. Ottelussa 18-vuotissynttäreitään viettänyt Janne Sarja pelasi hyvällä itseluottamuksella vahvan pelin, josta tuli palkintona 15 pisteen lisäksi mm. 6 riistoa, 5 syöttöä ja 8 levypalloa. Joonas Suotamon parin viikon pelaamattomuus hieman näkyi, mutta esimerkiksi 5 torjuntaa oli ihan kova tulos. EBT:n voittoputki jatkui lukemin 74-64 (32-38).

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Pekka Jurvanen (VaaSa) ja Janne Sarja (EBT).

Ykkösdivisioonan syyskausi Espoo Basket Teamin osalta päättyy sunnuntaina 15.12.2013 vierasottelulla PuHua vastaan. Ottelu Tikkurilan urheilutalolla alkaa klo 14:00.

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT jatkamaan voittojen tiellä!