Kiitokset Markku Siirosen tukijoille

24.12.2013

Vajaa viikko sitten, 19.12., julkaisimme EBT:n nettisivuilla uutisen Markku Siirosen asuntopalosta ja omaisuuden tuhoutumisesta. Ajattelimme lähinnä seuramme jäsenten ja toimintaamme seuraavien tahojen suovan hänelle kannustavia ajatuksia ja mahdollisesti tarjoavan joitain uuden kodin perustamiseen liittyviä perustarpeita.

Viiden päivän aikana Makelle osoitettu naapuriapu ja kannustavien viestien määrä on ollut vaikuttavaa. Uutisen leviäminen sosiaalisen median kautta tavoitti koripalloväen lisäksi myös muun urheiluyhteisön läpi Suomen. 

Uusi koti on yhä etsinnässä, mutta sen sisustamiseen, kalustamiseen ja elämän perusasioihin liittyvät tykötarpeet ovat nyt olemassa. Edellytykset jatkaa arvokasta työtä nuorisovalmentajana ja elämässä eteenpäin on turvattu.
 
Riittävien kiitosten esittäminen kaikille Makelle apua tarjonneille on kovin vaikeaa. Olette olleet toteuttamassa todellista joulun ihmettä ja auttaneet hädässä olevaa upealla tavalla eteenpäin. Sydämelliset kiitokset koko urheiluväelle avustanne ja kannustavista ajatuksistanne! 
 
Hyvää Joulua kaikille!
 
Peter Åhman
hallituksen puheenjohtaja
EBT ry.
 
 
24.12. 2013
 
Kotini paloon liittyvät selvitykset, taloudelliset seuraamukset sekä uuden asunnon etsintä ovat toistaiseksi yhä avoimia asioita. Maksettavaksi tulee ainakin raivaussiivous ja ilmeisesti myös taloyhtiön vakuutuksen (rakenteet) omavastuuosuus.
 
Seuran puolelta on järjestetty keräys, joka on levinnyt myös Facebookkiin ja Twitteriin mm. Aleksi Valavuoren ja Esko Seppäsen toiminnan ansiosta. Keräyksessä on saatu aikaiseksi mukava "aloituspaketti" eli lähestulkoon kaikki kotiin tarvittava on kasassa. Osalle lahjoittajista on jouduttu sanomaan jo ei kiitos, sillä yksiöön ei niin paljon tavaraa mahdu. En myöskään tahdo käyttää hyväksi ihmisten halua auttaa ja siten kaikesta ylimääräisestä on kieltädytty. Olen antanut luvan käyttää nimeäni keräyksessä. Kiitos kaikille auttajille.
 
Elämällä on joskus tapana painaa ihminen kasaan ja joskus nostaa jalustalle. Huonoina päivinä maailman kaatuessa niskaan sitä romahtaa henkisesti pienistäkin murheista. Isompien elämänmuutosten kanssa, olisin aivan hukassa ilman hyviä ihmisiä sekä lähipiirissäni, että hieman kauempanakin. Hyvinä hetkinä tulipalo ja kodin menettäminenkin tuntuu vain uudelta alulta ja pienemmistä murheista en edes välitä.
 
Olen asunut viimeiset 2 viikkoa lapsuudenkodissani vanhempien ollessa muualla. Voin asua asunnossa kuulemma vaikka loppuelämäni, mutta tietysti haluan oman kodin. Tällä hetkellä tuntuu yhdentekevältä onko se täällä vai Espoossa. Ainoa asia mikä asumisessa painaa on tuleva velkataakka. Opiskeluhommia en ole pystynyt hoitamaan haluamallani tavalla, mutta niidenkin aika tulee vielä. Vaatteita minulla on riittävästi (ylimääräiset olen joutunut laittamaan äitini kirpputori varastoon).
 
Koripallo on pitänyt minut järjissäni (hyvien ystävien lisäksi). Olen aiemminkin kokenut vaikeuksia ja ainoa muuttumaton asia elämässäni on se, että seuraavat harjoitukset ovat pian. Vaikka peli on tärkeää, vielä tärkeämpää on olla yksi ihminen näiden lasten elämässä, jolta saa aina tukea ja rehellistä palautetta. Tärkeää on myös kasvaminen pelin avulla ja oikein toimiminen. Epäonnen ja epäonnistumisen käsittely, (joskus myös onnistumiseen reagointi) kuuluvat osallaan mukaan pakettiin. Toisen ihmisen kunnioitus ja hyväksyminen. Kilpailu - yritetään olla parempia kuin muut, samoilla säännöillä, mutta omalla toteutuksella. Tällä arvomaailmalla kasvan ja kasvatan ihmisiä, jotka jonain päivänä auttavat tai tarvitsevat apua vastaavassa tilanteessa.
 
Kiitos vielä ja Hyvää Joulua!
 
Make