Niin lähellä, mutta silti niin kaukana

7.2.2014

Kutitellaan napaa, kun ei yllä palloon? EBTläiset Maria Koskinen ja Jenni Järvi, taustalla Saara Silvennoinen.
Jenni Järvi tsemppasi tupla-tuplan.

EBT:n naisjoukkue teki torstaina kauden viimeisen visiittinsä Helmi-Centeriin Helmi Capitalsin vieraaksi. EBT:n loppukauden vieraspelit pelataan Tölikassa, Hyvinkäällä ja Espoossa. Ihan hyvä niin, Malmia ei tule ikävä.

Tappion jälkeen on aina vastenmielistä kirjoittaa otteluraportti. Olisi mukava hehkuttaa hyviä suorituksia, erinomaista tuomarilinjaa ja upeaa salia. Nyt pitää raapia raportti kasaan niistä muutamista hyvistä suorituksista. 

Alkupuolisko pelistä oli hyvin EBT:n hallussa. Ensimmäinen jakso espoonlahtelaisille 23-21 ja toinen 23-17. Otteissa oli positiivinen vire ja onnistumiset ruokkivat itseluottamusta. Onnistuneiden kolmosten heittäminen on enemmän kiinni uskalluksesta ja itseluottamuksesta kuin taidosta. Ensimmäisellä puolikkaalla EBT upotti yhteensä seitsemän kolmen pisteen heittoa, toisella puolikkaalla yhden. Tämä yksittäinen tilastotieto kuvaa hyvin ottelun kulkua. 

Toisella puoliskolla EBT:n korinteko hiipui. Kolmannella jaksolla EBT sai kasaan 11 pistettä ja viimeisellä jaksolla enää yhdeksän. Helmi Capitals säilytti tasonsa loppuun asti ja vei jälkimmäisen puolikkaan selvästi. Aggressiivisesti puolustavaa joukkuetta vastaan EBT on yleensä vaikeuksissa, niin tälläkin kertaa. Ehkä Espoonlahdessa pitäisi harjoitella enemmän sitä, miten olla välittämättä ronkkimisesta ja käsille läpsimisestä? Ei peli taaskaan siihen ratkennut, mutta yhdistettynä permissiiviseen tuomarilinjaan se vei EBT:n pelistä parhaan terän. Kun peliä oli jäljellä pari minuuttia, EBT kiri kolmen pisteen päähän, mutta sitä lähemmäksi kotijoukkue ei vieraita päästänyt. Viimehetken kosmeettisilla koreilla Helmi Capitals kaunisteli lopputulokseksi 77-66. 

Vakiintuneesta käytännöstä hieman poiketen, head coach Niko Hellmanin kommentit julkaistaan raakana ja editoimattomana. "Haluan Hannu lainausmerkeissä olevan tuollaisenaan mahdutettavan stooriin. Kiitos.", Niko toivoi. Sitä saa, mitä tilaa.

 "Ensimmäisellä puoliajalle emme hyökänneet kovin hyvin, mutta heitimme kovalla prosentilla vaikeitakin heittoja sisään. Puolustuksemme oli joukkuetasolla aivan pihalla, lukuunottamatta Fiina Oljemarkin erinomaista toteutusta Janniina Koivusen puolustamisessa. Toisella puoliajalla vastustaja oli pääasiallisesti paikassa sekoittaen silloin tällöin miespuolustusta väliin. Luokaton hyökkäyspään esityksemme toisella puoliajalla oli herätys mulle. Mulla on vastuu, että pelaajat tietää mitä meidän hyökkäyksessä ja puolustuksessa tehdään. Pelaajilla on vastuu siitä että oma yritys ja keskittyminen meidän pelaamisen toteuttamiseen on "tapissa" pelin alusta pelin loppuun saakka. Mun täytyy pystyä tekemään huomisesta alkaen oma työni entistä paremmin, koska mulla oli joukkueellinen pelaajia, jotka eivät tietäneet miten me hyökätään paikkaa vastaan."

Tilastopoimintoja: Jenni Järvelle vahvalla pelillä tuplatupla 14 pistettä / 14 levypalloa, Maria Koskinen 15 p / 6 l / 8 riistoa, Inari Syrjänen ja Helena Sivula 7 p, Saara Silvennoinen ja Kiia Larmala 6 p.

Koko tilasto tästä linkistä

Teksti Hannu Sivula

Kuvat Kirsi Eräkangas