Kaivattu kotivoitto EBT:n A-tytöille

9.2.2014

Kiia Larmala nakkasi tärkeitä kolkkeja sisään!
Helena Sivulalle tuplatupla ja Lotta Vesiluoma valittii ottelun onnistujaksi toivuttuaan loukkaantumisestaan
B-tyttö Anni Salosen ja lopettamista harkinneen Julia Lehtimäen panokset ovat tärkeitä joukkueelle

EBT:n A-tyttöjen kotiottelun ennakossa arvuuteltiin vastustaja HyPo:n kuntoa. Ennen lauantain kohtaamista hyvinkääläiset olivat pelanneet - ja voittaneet - vain kuuden tytön rosterilla. Hyvin ennakoitu, sillä hyvinkääläiset saapuivat Espoonlahteenkin vain yhdellä vaihtopelaajalla.

Hyvinkääläisten taktiikkakin oli hyvin tiedossa: paikkapuolustusta isolla peellä. EBT:llä on ollut viime aikoina suuria vaikeuksia paikkaa vastaan pelaamisesta, joten luvassa oli poliitikkokielellä haasteellinen koitos. Alku olikin kotijoukkueelle tuskainen. HyPo:n paikkapuolustus oli juuri niin kova kuin osattiin odottaa. Ensimmäistä jaksoa ehdittiin pelata 6:40 ennen kotijoukkueen ensimmäistä koria, siinä vaiheessa hyvinkääläiset olivat ehtineet jo 0-10 johtoon. Jakson lopussa joukkueet tekivät pisteitä tasatahtiin, saamatta selvää eroa toisistaan. Ensimmäinen jakso HyPo:lle 7-18.

Toisen jakson alussa EBT:n Kiia Larmala pussitti kaksi kolmosta ja EBT:n takaa-ajo oli alkanut. Kotijoukkue kiri eroa umpeen pikkuhiljaa, kun onnistumisia alkoi tulla. Joukkueet tekivät jaksossa suunnilleen saman määrän koreja, mutta EBT heitti neljä kolmosta, eikä HyPo yhtään. EBT voitti jakson kuudella pisteellä ja puolivälin tauolle siirryttiin HyPo:n 27-32 johdossa.

Kolmannen jakson alussa ajassa 22:41 nähtiin ottelun käännekohta. HyPo:n hyökkäyspelin dynamo Ella Pirttinen (#22) nousi kolmosen kaarella hyppyheittoon, tuli huonosti alas ja satutti nilkkansa. Ella syrjään ja HyPo pelasi pelin lopun viidellä pelaajalla. Ottelun kulku -graafista näkee jälkiviisaasti, että kulminaatiopisteen jälkeen EBT ajoi vääjäämättömästi ohi voittoon. Olisi ollut todella mielenkiintoista nähdä, mikä ottelun lopputulos olisi ollut ilman Ellan loukkaantumista. EBT voitti kolmannen jakson selvästi 27-15.

Ottelun lopussa kummankin joukkueen tahti korinteossa hiljeni. Viimeisen jakson puolivälin paikkeilla HyPo yritti vielä kerätä voimia aikalisällä, mutta EBT:n laajemman rosterin etu alkoi näkyä ja se nykäisi johdon 14 pisteeseen. Lopputulos kotijoukkueelle 69-56.

Pelissä nähtiin jälleen tilastonikkareille mielenkiintoinen tulos: kotijoukkue ei päässyt heittämään yhtään vapaaheittoa, kun vieraat asettuivat viivalle 18 kertaa. Virheitä tuomittiin EBT:lle 15 ja HyPo:lle viisi.

Ottelun jälkeen EBT:n head coach Niko Hellman analysoi pelitapahtumia: "Puolustuspelaamiseemme jäi paljon parannettavaa aktiivisuudessa. Ensimmäiset viisi minuuttia oli pahasti hakemista vastustajan paikkapuolustusta vastaan, mutta kyllä se siitä lähti paranemaan ja toinen puoliaika hyökättiin jo tosi hyvin sitä vastaan! Tärkeä voitto ja olin tyytyväinen siihen, miten laajalta saatiin onnistumisia hyökkäyspäässä!

Tilastopoimintoja: Helena Sivula tuplatupla 18 pistettä / 15 levypalloa, Lotta Vesiluoma 15 p, Riina Salo 12 p ja Kiia Larmala 9 p.

Koko tilastoon pääset tästä linkistä

Teksti Hannu Sivula

Kuvat Kirsi Eräkangas