Tunnelmia talvileiriltä

10.2.2014

Taitotreeniohjeistus
Lauri näyttää
Palaute
Näinkin voi kulkea alamäkeen - T03 tyylinäyte
Mitähän tästä tulee???
T03-04 vääntöä
Kyllä lähtee!
Maken pojat loppurutistuksessa
T02 hepuli
Iina saa kovan vastuksen
Saga mallina
Käsivarsiheitto lähtee näyttävästi
P02
Pirtsakat apurit

140 EBTläistä koripallon ystävää kokoontui helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna Pohjan Kisakeskukseen leireilemään. Mukana olivat kaikki joukkueet C-pojista mineihin. C-tytöt tosin olivat joukosta poissa SM-turnauksen vuoksi.

Talvileirin tiivis ohjelma koostui yhteisistä treeneistä, joukkueharjoituksista, yhdessäolosta ja ulkoilusta.

Martti Iivonen ja Lauri Järvinen olivat suunnitelleet ja ohjasivat erinomaiset taitotreenit, joita vedettiin kahdessa ikäryhmässä, usealle joukkueelle samanaikaisesti. Harjoitusasemien ohjaamiseen osallistuivat kyseisten joukkueiden valmentajat sekä leirin apuvalmentajat Emilia Juvakka, Jutta Aaltonen, TIlda Vainio ja Alina Lind. Asemaharjoitteluna toteutettu harjoittelu oli erinomaisen tehokasta; sali oli tehokkaassa käytössä, harjoitukset olivat monipuolisia ja harjoitus vedettiin hyvällä temmolla. Martti ja Lauri olivat panostaneet taidon opettamiseen tekemällä ja esittämällä mahtavan, myöhemmin yleisemmin julkaistavan,  videopaketin eri taidon osa-alueista. Martti: Mikä asento? Leiriläiset: Peliasento!

Taitoharjoittelun ansiosta joukkuetreeneille jäi hyvin saliaikaa. Jokaisella joukkueella oli kolme omaa vuoroa. Tosin joltain osin aikataulu oli ehkä turhankin tiivis ja joukkueen kanssa hengailuun olisi voinut olla vähän enemmänkin aikaa.

Taitotreenien lisäksi uutuutena oli olympiapainija Mika Lehdon vetämät ”painitreenit”, joissa harjoiteltiin ketteryyttä ja kontaktin ottoa. Useampi suhtautui ennakolta tähän haasteeseen epäröiden, mutta oli mukava nähdä miten alkuhämmennyksen jälkeen tunnelma muuttui iloitteluksi ja painimatolla temmellettiin hymyssä suin ikäluokasta riippumatta!

Vähän ehdimme ulkoillakin ja lumessa melskaaminen oli kaikille mieluisaa muutamaan pulkkamäkikolaria lukuunottamatta. Ruokakin oli monipuolista ja hyvää.

Vähän ontuvasta lähtötilanteesta ja myöhäisestä tiedotuksesta huolimatta leiri sujui erinomaisesti ja osallistuja tuntuivat viihtyvän.

Lämpimät kiitokset vekaroita kaitseneille vanhemmille, ahkeroineille valmentajille ja pirteille aputytöille Emilialle, Jutalle, Tildalle ja Alinalle!

Kirsi Eräkangas

vt. leiripäällikkö