Espoon derby

13.2.2014

Espoon paikalliskamppailussa EBT:n A-tytöt kohtasivat Honka Akatemian (ATSM). Syyskauden kohtaamisessa Espoonlahdessa EBT oli vahvempi, mutta tällä kertaa vastassa oli vahvistunut paikallisvastustaja.

EBT sai hyvän alun peliin. Ensimmäisen jakson puolivälissä EBT oli hankkinut 7-18 johdon ja pakotti kotijoukkueen ottamaan aikalisän. Tauko auttoi ja Honka Akatemia sai rivinsä järjestykseen. Tasainen vääntö jatkui, mutta Honka Akatemia kiri lopussa ohi. Jakso Hongalle 23-22.

Toisen jakson puolivälissä espoonlahtelaisilla jälleen kerran huono viisiminuuttinen. Ottelun kulku -graafi kertoo, että Honka Akatemia takoi tasaiseen tahtiin pisteitä, kun EBT sortui pisteettömiin pätkiin. Vierailijajoukkue paransi otteitaan jokaisen nukahduksen jälkeen, mutta Honka Akatemian tasoiselta joukkueelta on vaikea saada etumatkaa takaisin. Puolivälin tauolle kotijoukkueen 41-33 johdossa. Kaikki moitteet Espoonlahden urheiluhallista voi vetää takaisin. EBT:n kotihallin katsomo ja tulostaulu ovat oikeastaan erittäin hyviä. Ainakin henkilökohtaiset virheet pitäisi nähdä taululta A-tyttöjen SM-sarjan pelissä.

Kolmannen jakson alkuun EBT:lle todella huono pätkä. Menetyksiä ja huonoa tuuria. Voiko jaksosta sanoa jotain, mitä lopputulos 27-9 ei itsessään kertoisi? Viimeiselle tauolle lähdettiin Honka Akatemian vakuuttavassa 68-42 johdossa.

Viimeinen jakso ei ottelun lopputulosta muuttanut, vaikka EBT voittikin sen 16-22. Etumatkaa oli yksinkertaisesti liikaa ja kotijoukkue pystyi kontrolloimaan peliä.

Post game -analyysissaan EBT:n Niko Hellman poimi esiin tuttuja huomioita: "Honka pystyi ottamaan meidät pois peruspelaamisestamme turhan helposti ja hyökkäämisemme jäi yksipuoliseksi. Tästä huolimatta hyökkäsimme tehokkaasti laadukasta puolustusta vastaan ja loimme hyviä korintekotilanteita. Helena Sivulalta todella kova peli ja joukkue toimitti hänelle palloa hienosti."

"Tähän peliin olisi pitänyt pystyä valmistautumaan harjoituksissa, mutta se ei ollut mahdollista tässä peliruuhkassa", kommentoi Niko monia muutoksia otteluohjelmassa.

"Ja valmentaja sekä pelaajat epäonnistuivat kopissa sovitussa puolustussuunnitelmassa", päätti Niko arvionsa pelistä.

Tilastopoimintoja: Helena Sivula 27 pistettä / 14 levypalloa, Lotta Vesiluoma 8 p sekä Anniina Tuomela, Kiia Larmala ja Julia Lehtimäki 6 p.

Koko tilastoon pääset tästä linkistä

Kaikki raportissa esitetyt mielipiteet ovat kirjoittajan, joka ottaa niistä täyden vastuun.

Teksti Hannu Sivula