EBT tytöt-01 EYBLiin!

26.2.2014

Tytöt 01 Riikassa Molten turnauksessa

Kirjoitimme tyttöjen tammikuisen Latvian Molten-turnauksen matkakertomuksessa, että tytöt-01 joukkueesta kuullaan vielä….olisiko vaikka ensi vuonna EYBL:ssa…

Ilokseni voimmekin nyt ilmoittaa, että Espoo Basket Teamin tytöt-01 joukkue on hyväksytty mukaan pelaamaan ensi kaudeksi 2014-15 EYBLiin (Europe Youth Basketball League).

Kyseessä on tämänikäiseille tytöille kovin mahdollinen sarja, johon osallistuvat Pohjois-Euroopan parhaat joukkueet. Viime vuosina EYBLissä ovat pelanneet parhaat joukkueet Venäjältä, Latviasta, Liettuasta, Puolasta, Virosta, Ruotsista ja Suomesta, mutta sarja on hyvää vauhtia laajenemassa muuallekin mm. Valko-Venäjälle, Ukrainaan, Tanskaan, Kazakstaniin, sekä muihin lähinnä itäisen Euroopan maihin. Eli kyseessä on todella Pohjois- ja Itä-Euroopan Liiga.

Toistaiseksi ensi vuoden sarjaan mukaan on hyväksytty Latvian neljä parasta joukkuetta, EBT:n lisäksi Honka Suomesta, sekä yksi joukkue Puolasta ja yksi joukkue Venäjältä. Sarjaan otetaan yhteensä 16 joukkuetta. Oletuksena on, että Venäjältä tulee vielä muutama joukkue mukaan ja Liettuasta, Virosta ja Ruotsista tulee yhteensä muutama. Tämä vahvistunee kevään aikana.

Sarja pelataan kolmessa turnauksessa, joista parhaat pääsevät toukokuun Super-Finaaleihin. Näissä on harvemmin nähty suomalaisia, mutta on täältä härmästä sinne kuitenkin joskus ponnistettu.

Sarjaan pääseminen takaa 01-tytöille joka tapauksessa kovia matseja läpi kauden, sekä myös sitä seuraavan kauden jos niin haluamme. Juuri tätä olemme hakeneetkin kun asetimme tavoitteita tälle kaudelle. Tärkeimpänä tavoitteenamme on ollut koko ajan saada tytöt tutustutettua muihin koriskulttuureihin, tarjota jatkuvasti tytöille uusia haasteita, sekä toki päästä hakemaan Venäjältä ja Baltiasta sitä usein mainittua “kovuutta” ja monipuolisuutta, jota ilman ei Suomen pienissä ympyröissä pärjää ja kehity optimaalisesti.

Tytöt-01 ovat siis ottaneet haasteen vastaan ensi kaudeksi. Peukut pystyyn myös “kotikatsomoissa”…..