Koriskoulun jatko-oppimäärä

28.2.2014

Maria Koskinen haastaa Kaisa Höökin
Jennit Laaksonen & Järvi

EBT:n naisjoukkue suuntasi viime sunnuntain Hyvinkäälle, jonka suuri yleisö tuntee paremminkin pesäpallo- kuin koripallopitäjänä. Naisten 1-divisioonan myöhäisottelussa vastaan asettui sarjaa puhtaalla 15-0-rekordilla johtava Hyvinkään Ponteva. Olisiko nyt yllätyksen paikka?

Ensimmäinen jakso kotijoukkueelle 20-16 ja toinen jakso vierailijoille samoin numeroin eli pitkälle tauolle lähdettiin tasatilanteessa 36-36. Yllätyksen mahdollisuus ei siis ollut ainakaan vielä poissuljettu. Ottelun puoliväliin mennessä oli tullut selväksi, että lopputuloksen ratkaisisi se, miten hyvin EBT saisi pidettyä kotijoukkueen Höök-Laaksonen-Laakso-kolmikon kurissa. Monta kertaa vaikutti jo siltä, että kotijoukkueen ohut rosteri olisi ongelmissa, kun sen pelaajia näytti loukkaantuvan. Onneksi kuitenkin tälläkin kertaa selvittiin ilman tappioita.

Kolmaskaan jakso ei tuonut eroa joukkueiden välille, vaan viimeiselle jaksolle lähdettiin EBT:n 55-56 johdossa. Ottelu eteni tasatahtiin, kunnes ajassa 32:53 EBT:lle tuomittiin epäurheilijamainen virhe Kaisa Höökin hyökkäyksestä. Kaksi vaparia ja avaus kotijoukkueelle. Jälkianalyysi osoitti, että sinä nähtiin ottelun käännekohta ja ratkaisu. HyPo meni ohi ja pysyi johdossa loppuun asti. Yksi voiton avaimista oli kotijoukkueen osumatarkkuus vapaaheitoissa. HyPo heitti yhtä vaille kaikki vapaaheitot sisään (22/23 eli 96 %). Ei EBT:kään huonosti heittänyt (77 %), mutta se pääsi viivalle vain 13 kertaa, joten hyväkään tarkkuus ei auttanut. Lopputulos kotijoukkueelle 83-70 ja sen tappioton sarja jatkui edelleen.

Vapareiden lisäksi toinen ratkaiseva tekijä lopputuloksen kannalta oli peliasenne. EBT:n nuoren joukkueen kokemattomuus näkyi juuri niissä asioissa, jotka kuuluvat peliin, mutta joita ei opeteta koriskoulussa. Kotijoukkue oli selkeästi edellä röyhkeydessä, aggressiivisuudessa kaksinkamppailutilanteissa ja etenkin siinä, miten vaikutetaan henkisellä tasolla vastustajaan ja tuomareihin. Tiedättehän, vähän sellaista peliä, jota Italian jalkapallomaajoukkue pelaa. Ei tyyli- vaan sarjapisteitä.

Ottelun jälkeen EBT:n head coach Niko Hellman oli joukkueensa otteisiin suhteellisen tyytyväinen. "Pelasimme hyvää korista 35 minuuttia ja olen siitä erittäin tyytyväinen!", Niko hehkutti. "Neljännessä erässä tuli viiden minuutin pätkä, jossa vastustajan kärkipelaajat nostivat puolustusintensiteettiään ja se sai meidät pois hyökkäyspelaamisestamme ja siihen tämä peli ratkesi. Vastustaja näytti tänään sen, miksi eivät ole hävinneet peliäkään tällä kaudella. Kun peliä ratkottiin, niin Hypon terävin kärki oli todella hyvä molemmissa päissä kenttää", totesi Niko. 

Tilastopomintoja: Maria Koskinen 16 pistettä / 5 syöttöä, Helena Sivula 15 p / 5 riistoa, Kirsti Kourilehto 11 p ja Fiina Oljemark 9 p / 14 levypalloa.

Tästä linkistä pääset koko ottelutilastoon.

Kaikki raportissa esitetyt mielipiteet ovat kirjoittajan, joka ottaa niistä täyden vastuun.

Teksti & kuvat Hannu Sivula