Hyökkäyshenki ratkaisee

3.3.2014

Fiina Oljemark nakkasi näyttävästi kauden piste-ennätyksensä 21
Helena Sivula oli tutusti EBT:n tehokkaimpia pelaajattaria
Nuori, ensimmäistä kauttaan A-tytöissä pelaava, Kristiina Kourilehto on ennakkoluulottomalla pelillään raivannut tiensä naisten edustusjoukkueeseen asti

EBT:n naisjoukkue sai sunnuntaina vieraakseen ykkösdivisioonan kärkinelikkoon kuuluvan Pyrinnön Tampereelta. Kauden viimeisen kotiottelun kunniaksi Espoonlahden sali oli saatu viimeisen päälle kuntoon: salissa oli lämmintä, kaikki kattovalot paloivat ja lämppämusiikkikin löytyi. Täydelliset olosuhteet kotihallissa - ensimmäistä kertaa tällä kaudella!

EBT:n coaching staff oli varautunut ennakkoon huolellisesti kohtaamiseen. Joukkueen harjoituksissa oli valmistauduttu hyökkäämään tamperelaisten aggressiivista puolustusta vastaan. Harjoitus kannatti, sillä kotijoukkue ei ainakaan arastellut hyökätä. Palloa yritettiin koriin jakson aikana yhteensä 24 kertaa ja vaikka ainoastaan neljä yritystä onnistui, se riitti pitämään EBT:n Pyrinön kannoilla. Ensimmäinen jakso vieraille kahden pisteen erolla (11-13).

Jälleen kerran nähtiin tapahtuma, joka on nähty kauden aikana liian monta kertaa. Pelikellon näyttäessä 12:49 EBT:n Inari Syrjänen otti hyppyheiton kolmosen kaarella. Alastulo puolustajan jalan päälle - pam - nilkka päreiksi. Ei ikinä uskoisi, että nilkka voi turvota niin paljon jäistä ja puristussiteistä huolimatta.

Loukkaantumisesta huolimatta EBT pelasi vahvasti ja voitti jakson yhdeksällä pisteellä. Tiukempi puolustus taisikin olla EBT:llä. Pyrintö yritti avata EBT:n lukkoa kuudella kolmosyrityksellä, mutta yksikään niistä ei osunut. EBT viimeisteli paremmin ja käänsi tilanteen puolivälissä edukseen 34-27.

Kolmannen jakson raportin voisi kopioida jostain kauden aiemmasta pelistä. EBT:n liike hidastui ja pallo pyöri kaarella. Kuuluisan urheilupsykologi Willi Railon mukaan yksi menestyksen avaimista urheilussa on saada nk. hyökkäyshenki päälle, koska silloin ei ehdi ajatella epärelevantteja asioita. No, EBT:n pelaajilla taisi olla jotain muuta mielessä kuin hyökkäminen ja korinteko. Pyrintö teki suunnilleen saman määrän pisteitä kuin toisella jaksolla, mutta EBT sai kasaan vain kolmanneksen edellisen jakson pisteistä. Viimeiselle tauolle lähdettiin tilanteessa 42-43 ja toimitsijapöydässä arvailtiin, että "tästähän saattaa tulla jännä peli".

Viimeisellä jakso kotijoukkue sai taas hyökkäyshengen päälle ja vei jakson kahdeksalla pisteellä ja koko ottelun 62-55. Mukava lopetus kauden kotipeleille.

EBT:n head coach arvioi joukkueiden taktiikoita pelin jälkeen: "Pyrintö oli ainut joukkue ekalla kierroksella, joka pelasi niin aggressiivista ja fyysistä puolustusta, että meille tuli totaaliseinä vastaan. Yksinkertaistimme hyökkäyspelaamistamme tavoitteena olla suoraviivaisempi ja isona teemana oli osoittaa itsellemme että pystymme vastaamaan heidän kovuuteen. Onnistuimme molempien asioiden toteutuksessa hyvin ja ansaitsimme omalla aggressiivisuudellamme merkittävästi enemmän korintekoyrityksiä. Pyrinnön paikkapuolustus passivoi meitä hyökkäyspäässä toisella puoliajalla, mutta oma puolustuspelaaminen oli hyvällä tasolla läpi ottelun ja se riitti tänään."

Tilastopoimintoja: Fiina Oljemark 21 pistettä / 8 levypalloa, Helena Sivula 10 p / 8 l, Lotta Vesiluoma 8 p, Jenni Järvi 7 p / 11 l ja Kristiina Kourilehto 7 p.

Koko ottelutilastoon tästä linkistä

Teksti Hannu Sivula

Kuvat Kirsi Eräkangas