Hanno Möttölä kävi kannustamassa minipoikia

7.3.2014

Moottoriturvatkin hiljenivät kuulemaan idoliaan
Rohkeutta keskusteluunkin löytyi
Nimmareiden ottaminen takamukseen oli kielletty, mutta monta muuta paikkaa löytyi

Kaikkien aikojen menestynein suomalainen koripalloilija, Susijengi-ikoni Hanno Möttölä vieraili minipoikien harjoituksissa tiistai-iltana. Pojat kuuntelivat tarkkaavaisesti yli kaksi metrisen idolin vinkkejä ja jonottivat innolla nimmaria.

Espoonlahden hallille, miesten 1B-divisioonan otteluun HBA-joukkueen valmentajana matkannut Hanno Möttölä kurvasi valmennuskurssikaveri Jukka-Pekka Eräkankaan houkuttelemana Mårtensbron koulun kautta moikkaamaan 2003-04 ja 2002 syntyneiden poikien joukkueita. Jopa tunnetusti puheliaat pelaajanalut hiljenivät kuulemaan vaikuttavan kokoisen sentterin vinkkejä.

Hanno intoutuikin puhumaan yli sovitun ajan kertoen omasta urastaan ja koripalloilun merkityksestä elämässään. Vinkkeinä pojille hän painotti liikkumisen monipuolisuutta, määrää ja omatoimisuutta. Koripallossa menestyminen vaatii hyvää kehon hallintaa ja runsaasti liiketaitoja, jotka eivät kehity riittävästi vain muutaman kerran viikossa korissalissa käymällä. Pleikka yms. pitäisi päivittäin jättää viilenemään ja mennä ulos leikkimään ja liikkumaan lajista riippumatta. Koulu- ja harkkamatkat pitäisi kulkea jalkaisin tai pyöräillen, jos vaan mahdollista. Koripalloharjoittelussa poikien kiinnostuksen kohteet olivat hyökkäyspainotteisia ja siksi Hanno muistutti, että raudanlujalla puolustuksella voitetaan mestaruuksia.

Tapaaminen päättyi nimmareiden jakoon. Ovella poikia odotelleet äiditkin riensivät jonon jatkoksi, kun kuulivat kuka salissa on.

Lämpimät kiitokset Hannolle vierailusta!

---------

Wikipedia kertoo seuraavaa:

Hanno Aleksanteri Möttölä (s. 9. syyskuuta 1976 Helsinki) on suomalainen koripalloilija. Häntä pidetään kaikkien aikojen menestyneimpänä suomalaisena lajissaan. Möttölä on ensimmäinen suomalainen joka on pelannut NBA:ssa.

Möttölä aloitti koripallon Käpylän Panttereissa. Hän siirtyi pian pelaamaan Pakilan NMKY:hyn, josta hän siirtyi edelleen Helsingin NMKY:hyn. Vuodet 1996–2000 hän pelasi Utahin yliopiston joukkueen Utah Utesin riveissä ennen siirtymistään kahdeksi vuodeksi Atlanta Hawksiin. Tämän jälkeen Möttölä siirtyi Eurooppaan ja pelasi TAU Cerámicassa, Fortitudo Bolognassa, Scavolini Pesaro, Žalgiris Kaunasissa, sekä Aris Thessalonikissa. Syksyllä 2008 Möttölä ilmoitti lopettavansa koripallouransa, mutta alkukesästä 2009 hän ilmoitti jatkavansa uraansa välivuoden jälkeen.

Möttölä on voittanut urallaan kerran ULEB Cupin ja Liettuan mestaruuden. Näiden lisäksi hän on voittanut lukuisia nuorten Suomen mestaruuksia. Möttölä on myös kahdeksankertainen Vuoden koripalloilija. Hänet on valittu kaksi kertaa Euroliiga-kierroksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Lue lisää tästä linkistä