Naiset päättivät kauden voittoisasti

14.3.2014

EBT:n nuorin, Kristiina Kourilehto, ja Hongan ainut täysi-ikäinen, Roosa Myllyveräjä, ottavat mittaa toisistaan
Maria Koskinen nosteli pallon koriin Hongan vastustelusta huolimatta

Naisten 1-divisioonan kauden viimeisellä kierroksella EBT pelasi paikalliskamppailun Honka Akatemiaa vastaan. Panoksena otteluun Hongalle oli nousu sarjataulukossa viidennelle sijalle ja EBT:n oli mahdollista nousta sarjan kuudenneksi.

Honka Akatemian rosterista oli siirretty merkittävästi pelaajia Korisliigan loppukahinoihin, joten vastus naapurihallissa vaikutti ennen ottelun alkua lähes köykäiselle. Honka aloitti taistelun EBT:n naisille hankalaksi osoittautuneella paikkapuolustuksella.  Muutaman sekava hyökkäyksen jälkeen EBT sai kuin saikin kuvionsa paikkapuolustusta vastaan pyörimään parhaaseen malliin tällä kaudella.  Mm. Lotta Vesiluoma saatiin vapautettua kolmenpisteenheittoihin ja hän kiitti ja nakutti lähes samoilta jalansijoilta neljä viidestä yrityksestä sisään. Puoliajalle tultaessa EBT johti 42:24.

Honka pyristeli vastaan vaihtelemalla puolustusmuotoa, mutta EBT:n naiset reagoivat hyvin ja kasvattivat johtoa tasaisesti. Turhauttiko altavastaajan asema vai oliko taktinen veto; Honkalaiset ottivat turhan tuntuisesti virheitä levypallojen jälkeen. Taktinen veto se saattoi olla siksi, että EBT:n vapaaheittojen onnistumisprosentti oli surkea (46%).  Muuten EBT:lle tuli onnistumisia laajalla rintamalla; kaikki rosterin 11 pelaaja saivat runsaasti peliminuutteja ja kaikki pääsivät pisteiden makuun.  Tehokkaimmin peliaikansa käytti jälleen Helena Sivula nostamalla 15 minuutin peliajassa 16 pistettä ja nappaamalla 8 levypalloa.  Jenni Järvi (8 pistettä/11 levypalloa) ja Fiina Oljemark (10/11) olivat myös vahvoina korin läheisyydessä. Loppulukemat EBT:lle 48:80.

Koko ottelun tilastoon pääset tästä linkistä.

Siten EBT:n naiset sijoittuivat rikkonaisen ”välikauden” jälkeen naisten 1-divisioonan kuudennelle sijalle parantaen sijoitusta pykälällä edellisestä kaudesta. "Jenni Järvi ja Fiina Oljemark pääsivät ainoina naisten joukkueestamme ehjinä maaliin, ilman pitkäaikaista poissaoloa, mistä onnittelut heille!" totesi valmentaja Niko Hellman.

Teksti Kirsi Eräkangas

Kuvat Kari Mattila