Toni Taipaleesta EBT:n valmennuspäällikkö

8.4.2014

Pitkän linjan EBT:läinen Toni Taipale, 37, aloittaa EBT:n valmennuspäällikkönä 5.5.2014. EBT:ssä Toni on työskennellyt valmentajana jo 10 vuotta, aluksi tytöt 95/96 ikäluokan päävalmentajana ja sen jälkeen pojat-02 joukkueen valmentajana. Ennen EBT:hen tuloa Toni oli jo ehtinyt valmentaa kasvattajaseurassaan ToPoLa:ssa 10 kautta. Tällä kaudella Toni on toiminut ToPoLa:n valmennuspäällikkönä ja C-tyttöjen päävalmentajana.

”EBT on iso ja hyvää juniorityötä tekevä seura, jolla on pitkät perinteet ja tekemisen meininki. Tosi suurella mielenkiinnolla ja innokkuudella aloitan uusissa tehtävissä”, Toni kertoo.

 

Keskeisenä tehtävänään Toni näkee valmentajien työn tukemisen ja juniorimäärän kasvattamisen. ”Tulen laittamaan kaiken peliin valmentajien innostamiseen ja tukemiseen. Valmentajat ovat seuran tärkein voimavara. He tekevät tosi arvokasta työtä EBT:n juniorien eteen. Olisi hienoa, jos saisimme vielä enemmän ihmisiä mukaan valmennustyöhön. Varsinkin EBT:n kasvatit ja pelaajien vanhemmat toivotaan tervetulleiksi mukaan valmentamaan.”

 

Pelaajamäärän kasvattamiseen Tonilla on selkeä lääke. ”Pidetään hyvää huolta nykyisistä pelaajista ja haetaan uusia pelaajia mukaan. Koris on hieno laji ja lajillamme on nyt Susijengin menestyksen ansiosta momentum päällä. Toivon, että seuran pelaajat kutsuvat kavereitaan mukaan kokeilemaan korista. Kun kerran kokeilee, laji vie mennessään", yli 20 vuotta koriksen parissa toiminut Toni kertoo.

 

EBT:n hallituksen puheenjohtaja Peter Åhman on innoissaan Tonin aloittamisesta EBT:n valmennuspäällikkönä. ”Saamme joukkoomme osaavan, jämäkän ja pidetyn koripallo-osaajan, joka tuntee EBT:n pitkältä ajalta. Toni tulee vastaamaan valmentajakokonaisuudestamme aina rekrytoinneista työnohjaukseen ja kaikki seuramme valmentajat raportoivat hänelle.”

 

”Seurasihteeri Liisa Korkiakosken vastatessa seuran juoksevista asioista, Toni keskittyy valmentajakuntaan liittyviin tehtäviin. Näin myös hallituksen jäsenten tilapäinen rooli operatiivisista asioista vastaavina päättyyTonin aloittaessa.”

 

”Olemme kaivanneet Toni tyyppistä persoonaa ja osaajaa jo jonkin aikaa ja toivotankin Tonin tervetulleeksi koko seuramme väen puolesta!” Peter päättää.