Puheenjohtajakauden päätössanat

24.4.2014

Kolme kautta Espoo Basket Teamin hallituksen puheenjohtajana täyttyy osaltani tänä keväänä. Haluan kiittää kaikkia EBT:läisiä - nykyisiä ja muualla lainassa olevia - sekä EBT:n yhteistyökumppaneita tuestanne ja avustanne jättäessäni puheenjohtajan tehtävät.

EBT:n puheenjohtajuus on ollut tehtävä, josta on ollut helppo olla ylpeä. Tosin täytyy myöntää, että tehtävän alkaessa visioni oli erilainen siihen nähden, missä olemme nyt. Seuran kehittämisen ja kasvattamisen sijaan enin osa hallituksen ajasta on kulunut päivittäisten asioiden hoitoon. Tahtotila sen sijaan ei ole muuttunut matkan varrella mihinkään - haluaisin edelleen nähdä seuramme kehittyvän Suomen laadukkaimmaksi koripalloseuraksi.

Laadukkuus pitää toki sisällään kilpailullisen menestyksen, mutta myös paljon muuta kuten ajallaan tapahtuvan palkanmaksun, osaavat ja kehittyvät valmentajat, motivoituneet ja hyvää yhteistyötä tekevät taustajoukot, hyvät harjoituspuitteet, velattomuuden, jne.

Mitkä sitten olivat viimeisen kolmen vuoden ajalta parhaita kokemuksia ja muistoja? Saimme halliin uuden lattian, yhteistyömme kaupungin ja liiton kanssa tiivistyi, pärjäsimme kilpailullisesti jne. Nämä olivat kaikki tyydyttäviä aikaansaannoksia, mutta kuitenkin pieniä maallisia asioita muutamaan arvokkaaseen muistoon verrattuna.

Valmentajamme Markku Siirosen asunnon tuhouduttua tulipalossa viime joulun alla EBT:läiset osoittivat kuinka hyvin pidämme tiukan paikan tullen toisistamme huolta. Naapuriavun määrä oli ylitsevuotava ja levisi muuhunkin urheilukenttään pitkin Suomea. Nyt Make jatkaa elämäänsä uudessa asunnossa, joka on käytännössä kalustettu ja varustettu seuramme jäsenten sekä muiden urheiluihmisten lahjoituksilla.

Uutisoituamme alkuvuodesta seurajohtajan irtisanoutumisesta sai hallituksemme apua tarjoavia yhteydenottoja. Monet seuramme toiminnassa pitkään vaikuttaneet henkilöt ilmaisivat halunsa auttaa vaikeassa paikassa. Olimme tehneet hallituksessa päätöksen hoitaa operatiiviset asiat keskenämme loppukauden ajan ja avuntarjoukset tulivat enemmän kuin hyvään paikkaan.

Ottaessani puheenjohtajuuden vastaan Mika Renholmilta, totesin kauden päättäjäisissä arvostavani varsin suureksi kasvaneen seuramme yhteisöllisyyttä ja kotoisaa henkeä. Edellä mainitut esimerkit lähikuukausilta vahvistavat mielestäni hienosti saman hengen jatkumisen, vaikka olemmekin matkan varrella kasvaneet ja kehittyneet. Juuri tämä tekee EBT:stä poikkeuksellisen hienon seuran ja yhteisön.

Kiitän kaikkia EBT:läisiä, hallituskollegoita, Espoon kaupunkia, Koripalloliittoa sekä muita seuroja upeasta yhteistyöstä viimeisen kolmen vuoden ajan. Samalla toivotan illallla valittavalle seuraajalleni parasta mahdollista onnea ja menestystä tehtävässään.

 Kentän laidalla nähdään edelleenkin!

 Terveisin,

 Peter