EHBT – Kiitos!

27.8.2014

17. Espoo Hightech Basket Tournament pelattiin 22.-24.8. Mukana oli ennätykselliset 343 joukkuetta, joista EBT:läisiä oli 26. Otteluita pelattiin yli 850. Kaikkiaan turnauksen osallistui yli 5.000 henkeä erilaisissa rooleissa. Tapiolan Hongan ja EBT:n lisäksi turnausjärjestelyihin osallistui tänä vuonna myös LePy.

 

EHBT on monessa mielessä tärkeä joukkueille ja seuralle.

Joukkueille turnaus antaa hyvän ajoituksen johdosta mahdollisuuden potkaista kausi käyntiin tehokkaasti ja testata kesäharjoittelun tuloksia. Koska turnaus on iso, on useimmissa sarjoissa vastus parasta kansallistatasoa ja muutamat saavat kansanvälistäkin kokemusta.

Taloudellisesti turnaus on joukkueille edullinen, koska järjestävien seurojen joukkueet eivät maksa osallistumisesta ja turnaustöistä maksetaan joukkueille pieni korvaus. Tuntipalkoille näissä hommissa ei pääse, mutta on hyvä muistaa, että Euroopan toiseksi suurimman junioriturnauksen järjestäminen on kunnia-asia ja toisilla perheillä riihikuiva on tiukassa. EBT:n toiminta pohjaa pitkälti talkoohenkeen ja vapaaehtoistoimintaan. Koko seuran kannalta turnaus on merkittävä tulonlähde, jota on vaikea korvata.

Monessa perheessä venyttiin turnaustehtäviin kahden ja puolen vuorokauden ajan, lähes kellon ympäri.  Sankaritarinoita on lukuisia. Mm. Pipa Böök osallistui EBT päävastuullisena turnausjärjestelyihin kuukausien ajan. Turnausjohtaja, Hongan, Juhani Herrallalla oli kroppa kipeänä kymmenien kilometrien kävelemisestä. Antti Laukkanen, Marco Tammi ja Antti Heiskanen kuulemma venyivät kuljetustehtävissä hyvällä asenteella, joukkuekavereidenkin puolesta. Hannu Sivulan näin toimitsijapöydässä joka kerta Hallilla pyörähtäessäni. Valmentajat ovat juosseet hiki hatussa ottelusta toiseen. Jne.

Kiitos kaikille talkoisiin osallistuneille ja yhteistyökumppaneille sekä onnea mitalisteille!

EBT hallituksen puolesta, 

Kirsi