Hieno EBT-viikonloppu sisälsi paljon iloisia yllätyksiä!

5.10.2014

EBT:n joukkueet pistivät palloa koriin urakalla viime viikonloppuna! Kuvassa EBT:n maskotti Ebbe näyttää mallia, miten palloa laitetaan alaspäin.

Mennyt viikonloppu sisälsi paljon iloisia korishetkiä! Huippuna tietenkin B-tyttöjen saavuttama SM-sarjapaikka, A-poikien saavuttama valtakunnallisen 1-divisioonan paikka ja minipojat 04 joukkueen järjestämä onnistunut Basketball S-tournament, mutta myös muiden juniorijoukkueiden menestyksekkäitä pelejä eteläisen alueen sarjoissa.

B-tytöt matkustivat viikonloppuna Lappeenrantaan valtakunnallisten sarjojen 2. karsintoihin. Ennakko-odotuksissa EBT ei ollut lohkon kahden kovimman joukossa, mutta tytöt ja valmentajat vähät välittivät ennakkoasetelmista tai rankingeista. Paikka valtakunnalliseen sarjaan varmistui jo lauantaina EBT:n kaataessa SB-Girlsin Lahdesta 61-55 ja Hyvinkään Pontevan 79-36. Vastustajien tiedettiin koventuvan sunnuntaiksi, mutta EBT:n tytöt näyttivät myös olevansa täyttä rautaa! TikS kaatui upeasti 66-54 ja paikka SM-sarjaan varmistui jo ennen viimeistä peliä Catzia vastaan. Paljon onnea pelaajille hienosta suorituksesta, ja valmentajille Lauri Järviselle ja Eeva Moilaselle erinomaisesta työstä! Eeva kiteytti valmennustiimin iloiset terveiset heti SM-paikan varmistuttua seuraavasti:

- Aina ei saa sitä mitä tilaa, joskus saa enemmän.

A-pojat pelasivat Helsingissä valtakunnallisten karsintojen 2. kierroksella. Karsinnan tärkein peli oli heti turnauksen alussa, kun vastaan asettui Raholan Pyrkivä. EBT oli valmis otteluun ja RaPy kaatui 63-49. Seuraavassa pelissä vastaan asettui Ura Basket, joka oli odotetun kova. EBT haastoi hyvin, mutta joutui lopulta taipumaan hyvän pelin jälkeen 53-86. Sunnuntaina Uran kanssa SM-sarjaan jatkava ToPo vyörytti 105-49 voiton, mutta tässä vaiheessa EBT:n paikka valtakunnalliseen 1-divisioonaan oli jo varmistunut, koska RaPy oli hävinnyt oman aamupelinsä JKS:lle 54-92. Viimeisessä sarjajakojen kannalta merkityksettömässä pelissä JKS voitti EBT:n 72-51. EBT:lle siis hienosti valtakunnallisten sarjojen rankingin ulkopuolelta paikka valtakunnalliseen 1-divisioonaan. (Rankingissa on mukana 20 viime kaudella SM- tai 1-divisioonaa pelannutta joukkuetta). Onnittelut pojille hienosta suorituksesta! Ja kokeneille valmentajille Bernard Harrisille ja Leon Huffille onnittelut hienosta työstä!

EBT:n minipojat 04 osallistuvat tällä kaudella kuuden seuran huippupoikajuniorijoukkueen keskinäiseen Superliigaan. Muut osallistujat ovat Kauhajoen Karhu, BC Nokia, KTP-Basket Kotkasta, Pantterit Helsingistä ja Turun NMKY. Liiga alkoi viime viikonloppuna EBT:n järjestämällä turnauksella. EBT suoriutui turnausjärjestelyistä erinomaisesti. Peli kulki kentälläkin, vaikka päävalmentaja Markku Siironen olikin opiskelujensa vuoksi poissa.
 
- Olemme tyytyväisiä turnaukseen. Osoitimme, että pystymme pelaamaan kaikkia kovia 04-syntyneitä joukkueita vastaan. Turun kaadoimme, Karhulle hävisimme jatkoajalla 2 pistettä ja BC Nokiallekin vain 13 pistettä. Eroa KTP:hen ja Panttereihin lähdemme ottamaan kiinni kauden tulevissa turnauksissa, kommentoi sunnuntai-iltana pelien tuloksista pitkin viikonloppuna aktiivisesti tietoa saanut Make.

Onnittelut P04 joukkueen taustajoukoille onnistuneesta ja työntäyteisestä viikonlopusta!

Edellä mainittujen joukkueiden lisäksi moni muukin EBT:n joukkue on kunnostautunut pelikentällä viime viikonloppuna. Käy katsomassa eteläisen alueen sarjojen tuloksista, miten oma suosikkijoukkueesi pelasi. Tuloksiin pääset TÄSTÄ.

Hyvä EBT!