Naisten edustusjoukkueen tavoitteena nousu Korisliigaan

7.10.2014

EBT:n nuori naisten edustusjoukkue on harjoitellut kesän tehokkaasti ja joukkue on myös valmis su 12.10. alkavaan 1-divisioonakauteen. EBT avaa kauden vieraspelillä helsinkiläistä Helmi-Capitalsia vastaan klo 15.45 Helmi Centerissä, mutta kotiavaus on jo perjantaina 17.10. klo 19.00, kun Espoonlahden hallille saapuu Helmi-Basket.

Joukkueen päävalmentajana jatkaa Niko Hellman apunaan Oscar Andersen ja fysiikkavalmentaja Johanna Päivikkö. Sama kolmikko luotsaa myös A-tyttöjä, jotka selvittivät karsinnat tappioitta ja pelaavat tulevalla kaudella SM-sarjaa.

Naisten joukkueen runko on pysynyt pitkälti samana. Uusina pelaajina mukaan ovat tulleet vaihto-oppilasvuoden jälkeen paluun EBT-paitaan tekevä Niina Mattila ja ToPo:sta EBT:hen siirtyvä Laura Lahtinen. Laura valittiin kaudella 2012-2103 naisten Korisliigan kehittyneimmäksi pelaajaksi, kun hän pelasi jyväskyläläisessä Honsussa ja viime kaudella hän pelasi pronssia voittaneessa ToPo:ssa naisten Korisliigaa. Lisäksi joukkueen harjoitusrinkiin on nostettu uusia A-tyttöjä.

- Voin olla positiivisin mielin ja tyytyväinen vallitsevaan tilanteeseen, materiaalimme on laaja ja laadukas, pelaajat ovat erittäin sitoutuneita ja meillä on taustoissa on paljon ihmisiä tekemässä töitä joukkueen eteen, Niko kertoo.

Kun Nikolta kysyy tarkemmin joukkueen kuulumisista, hän avaa sanaisen arkkunsa.

- Toimintamme kehittyy koko ajan mikä on mukava ja tärkeä huomata. Kesän alussa valmentajat ja pelaajat kävivät keskustelun siitä millainen pelaajamateriaali meillä on, mitkä ovat tavoitteet ja mitä se vaatii. Totesimme yhdessä että meillä on sarjan laajin pelaajamateriaali ja tavoite olla sarjan paras joukkue. Se vaatii valmennukselta vaatimustason nostoa harjoittelussa, pelaajilta oman maksimi intensiteetin jatkuvaa tavoittelua ja pelitapamme parempaa toteutusta. Voimme tyytyväisinä todeta että olemme sitoutuneita sovittuihin asioihin ja kaikilla on halu olla parempia, se antaa mahdollisuuden parantaa koko ajan! Meillä on joka pelipaikalla useampi pelaaja ja aikaisempiin kausiin nähden kovempi kilpailu rosteripaikoista. Joukkueen kannalta hyvä asia, kun kestämme muutaman loukkaantumisen (joita tässä kauden alussakin heti on) ilman että taso tippuu. Erityisen iloinen olen siitä, että 14 pelaajaamme on mukana myös aamuharjoittelussa..osa koulunsa puolesta ja loput mun vetämissä aamutreeneissä. Aamutreenejä olen tarjonnut neljälle eri päivälle ja pelaajat käyvät 1-3 kertaa viikossa aamuisin, niinä päivinä kun heille sopii.

Joukkueen tavoitteita Niko ei arkaile kertoa.

- Projektimme kolmas vuosi alkaa ja tavoite on voittaa naisten divari ja saada sillä paikka Korisliigaan seuraavalle kaudelle. Meillä on nuori joukkue joten pelaajien kehittyminen on tärkeä päivittäistavoite ja siihen panostetaan. Jokaisen pelaajan kanssa on mietitty yhdessä hänen pelaajaprofiiliaan, millainen pelaaja hän haluaa olla. Keskustelun lopputulemalle on haluttu antaa tuki ja kehittymiselle tilaa kun pelaaja on valmis sitoutumaan.

Niko toivottaa kaikki EBT:läiset tervetulleiksi kannustamaan naisia.

- Pelaajat tekevät kovasti hommia ja kotiyleisön kannustus on tärkeää, se auttaa heitä jaksamaan ja luo fiilistä! Nyt kannattaa alkaa EBT:n naisten korisjoukkueen ja Rauman Lukon miesten jääkiekkojoukkueen kannattajiksi niin saa lähteä useammin hyvällä kun huonolla fiiliksellä hallilta koska nämä ryhmät tarjoavat voittavaa korista/kiekkoa tällä kaudella, Niko kertoo nikomainen pilke silmäkulmassa.

EBT:n naiset kaudella 2014-2015

4 Natalia Bhebhe
5 Anni Salonen
6 Veera Luostarinen
7 Jenni Järvi
8 Kirsti Kourilehto
9 Kristiina Kourilehto
10 Niina Mattila
11 Christel Vialen
12 Laura Lahtinen
13 Inari Syrjänen
14 Heidi Hausen
15 Anni Kärkkäinen
20 Elisa Hautala
21 Camilla Pihlajamäki
22 Fiina Oljemark
23 Heini Hakasalo
25 Heidi Laukkanen
30 Lotta Eräkangas
32 Lotta Vesiluoma
33 Helena Sivula
34 Kiia Larmala
päävalmentaja Niko Hellman
valmentaja Oscar Andersen
fysiikkavalmentaja Johanna Päivikkö

Kotipeleihin on vapaa pääsy.

EBT:n naisten kotipelit Espoonlahden hallilla syyskaudella 2014.
Pe 17.10. klo 19.00 EBT – Helmi Basket
Su 26.10. klo 13.00 EBT – Kataja Basket
Su 2.11. klo 13.30 EBT – BC Nokia
Su 9.11. klo 13.00 EBT – ToPo II
Su 30.11. klo 13.30 EBT – Honka Akatemia
Pe 12.12. klo 19.00 EBT – Puhuttaret