A-tytöillä tuttuja vieraita Turusta

19.10.2014

Kesän U16 maajoukkueen kärkipelaaja Helmi Tulonen Camilla Pilhlajamäen, Niina Mattilan ja Helena Sivulan puristuksessa
Lotta Vesiluomalle neljä 3-pisteen koria 50% tarkkuudella ja lisäksi 8 koriinjohtanutta syöttä
Heidi Hausen pelinrakentajana

Kotijoukkue-EBT sai A-tyttöjen SM-sarjan toisen kierroksen otteluun vieraita Turusta. Espoonlahti on melkein kuin toinen kotisali turkulaisille.

TuRi:n head coachin Lars Ekströmin laskujen mukaan ottelu oli joukkueelle jo kauden kymmenes Espoonlahdessa, jos mukaan lasketaan EHBT-turnaus ja SM-karsinnat. Tällä kertaa vierasjoukkue oli liikkeellä vähän kevennetyllä rosterilla. Kumpikin joukkue pelasi hyvällä sykkeellä vauhdikasta koripalloa loppuminuuteille asti, mutta tasoero oli selkeä. Kotijoukkue ei antanut missään vaiheessa vierailijoille mahdollisuuksia. EBT:n johto oli suurimmillaan 51 pistettä ja lopputulos 89-48 kertoo, kuka ottelua vei. Jaksotulokset: 23-10, 27-11, 27-14 ja 12-13.

Kuten aiemmillakin kerroilla, vastakkain olivat myös kaksi taktisesti taitavaa valmentajaa. EBT:n head coach Niko Hellmanin kommentoi hyökkäystaktiikkaansa ottelun jälkeen: "TuRi reagoi vahvasti ajoihimme suojelemalla kolmen sekunnin aluettaan. Käytimme sitä tilaa hyvin läpi koko ottelun. Rakensimme paikkoja syöttämällä ajoissa kaarelle ja liikuttamalla palloa epäitsekkäästi, kunnes löytyi aikaa kolmen pisteen heitoille, joista 18 tippui tänään sisään." 

Esimerkiksi edellisessä ottelussa Helmi Capitals I:stä vastaan EBT yritti kolmosta 34 kertaa ja onnistui viisi kertaa. TuRi:a vastaan EBT:lle tilastoitiin enemmän onnistuneita kolmosia kuin menetyksiä, mikä saattaa kertoa jotain jostain. 

Niko oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen ansaitun voiton jälkeen. "Onnistuimme todella laajalla rintamalla ja oli mukava nähdä useamman pelaajan tekevän tällä tasolla piste-ennätyksensä! Kiialle erityismaininta hyökkäyspään esityksestä ja Niinalle puolustuspään pelaamisesta."

Vierasjoukkueen tsempparina palkittiin numerolla 12 pelaava Helmi Tulonen, joka pelasi isot minuutit ja teki ison osan TuRi:n pisteistä. Kotijoukkueesta kunnostautui peräti kahdeksan riistoa tehnyt numerolla 10 pelaava uunituore täti (lämpimät onnittelut koko perheelle!) Niina Mattila.

 

Seuraavaksi EBT:n A-tytöt pelaavat vierasottelun joukkuetta vastaan, jolla on näpsäkkä nimi: Keski-Uusimaa Basket Järvenpää. Pelipaikkana on Järvenpää lukio ja ylösheitto on lauantaina 25.10.2014 kello 13:45.

Teksti Hannu Sivula

Kuvat Kari Mattila ja Kirsi Eräkangas