Miehille pinnat Karkkilasta

20.10.2014

Rakkaat arkkiviholliset kohtasivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella Karkkilan liikuntahallilla. Molemmat joukkueet ovat uusiutuneet voimakkaasti viime kaudesta.

Karkkilalla seuraikoni Kimmo Tolvasen lisäksi senioriosastoa edustaa ainoastaan Seagulsseista tullut HL Coleman. Muuten Karkkilan rosteri koostuu nuorista tulevaisuuden lupauksista Aatu Kivimäen johdolla.

Karkkila teki nuorennusleikkauksen ja EBT..., ei tehnyt nuorennusleikkausta. Mutta aika pitkälti kotiyleisö näki täysin uudistuneen joukkueen, jossa toki divarista tuttuja naamoja oli useita vuosien varrelta. Coach Bernard Harris on ollut aikoinaan Team Componentan peräsimessä korisliigassa ja viime kaudella Karkkilassa pelannut Juho Helenius (ei ollut rosterissa tänään) siirtyi EBT:n riveihin täksi kaudeksi.

Lehdistö department puuttui taas vieraspelistä ja aistihavaintoja ei ottelusta ole esittää. Ottelutapahtumien ja tilastojen valossa kuitenkin tasainen peli alusta loppuun, mikä varmasti lämmitti yleisöä monin tavoin. Karkkilan johto ei noussut pelissä 3 pistettä suuremmaksi, eikä EBT:kään saanut 9 pinnaa suurempaa irtiottoa missään vaiheessa.

Johtoasema vaihtui pelissä peräti 15 kertaa, mikä kertoo omaa kieltään pelin kulusta. Viisikoiden pisteet menivät pelissä melko tasan (64 - 66) ja EBT:n penkki sai aikaiseksi 12 pistettä Karkkilan 8 vastaan. EBT käytti kokoylivoimaansa hyväkseen ja teki 48 pistettä paintilta, Karkkilan turvautuessa enemmän kaukoheittoihin (26 paint -points).

Mainitut koripisteet 3-sekunnin alueelta osaltaan selittävät EBT:n kelvollisen 2 pisteen heittoprosentin 64, Karkkilan jäädessä tässä 39%, millä on aika vaikea voittaa pelejä. Jälleen tilastoista paistaa läpi EBT:n vapariprossa 48 (12 / 25)! Siis ihan oikeasti! Jos se olisi edes huono (80%), niin pisteitä olisi tullut 8 enemmän. Väitän, että jos tämä yksittäinen asia ei parannu, sen takia tällä kaudella hävitään tiukkoja pelejä.

Onhan toki noissa muissakin statseissa mahdollisesti korjattavaa, mutta jätän kokonaismarinan edelliseen kappaleeseen ja katsotaan miltä peli näyttää ensi viikonloppuna Espoonlahdessa Ura Basketin tullessa hippasille.

Kauden toinen vieraspeli ja siitä kotiin tuomisiksi kaksi pinnaa, mistä on hyvä jatkaa! MVP:tä en valitse ottelusta sitä näkemättä. Omia johtopäätöksiä siitä ja tästä voitte tehdä ottelutilastoista alla olevan linkin kautta. Nähdään viikon päästä!