A-tytöillä nihkeä reissu Järvenpäähän

26.10.2014

Niina Mattila tykitti 21 pistettä

A-tyttöjen SM-sarjan kolmannen kierroksen ottelu vei EBT:n Järvenpäähän Keski-Uusimaa Basket Järvenpään eli KuuBa:n vieraaksi. Ainakaan EBT ei avannut peliään omalla tasollaan.

Ensimmäiset kaksi jaksoa olivat hermostunutta ja takkuista peliä sekä kentällä että toimitsijapöydän takana. Uusi hyökkäysaikasääntö ja vanhat laitteet eivät ole helppo yhdistelmä kokeneellekaan toimitsijalle. Ottelun edetessä pelaajat ja tuomarit tottuivat poikkeusjärjestelyyn ja peli eteni kohtuullisesti. Ensimmäinen puolikas kotijoukkueelle jaksoin 11-11 ja 22-14.

Pitkän tauon jälkeen EBT pääsi hiljalleen peliin mukaan lähinnä onnistuneilla vapaaheitoillaan. EBT:lle tuomittiin kolmannella jaksolla hyvästä paikasta yhteensä 16 vaparia, joista osui 13. Jakso vierasjoukkueelle 13-18 eli onnistuneilla vapareilla oli todella ratkaiseva merkitys. Yhden pisteen heitot olivat tärkeitä myös koko ottelun kannalta. EBT sai yhteensä 32 vaparia, joista se upotti 25. Vapareiden osumatarkkuus oli kohtuullinen 78 prosenttia, kun kakkosissa jäätiin vain 30 ja kolmosissa 22 prosenttiin.

Ottelun käänne nähtiin viimeisen jakson alussa. Kotijoukkue pelasi lähes seitsemän minuuttia ennen kuin se onnistui korinteossa. EBT kiri eron kiinni ja hivuttautui tasaisen varmasti ohi. Jakso selvästi vieraille 6-19 ja koko ottelu 52-62.

"En kommentoi tälläkään kertaa", totesi EBT:n associate head coach Oscar Andersen toimituksen tarjottua mahdollisuutta avautua voitetun ottelun jälkeen.

"Ensimmäisellä puoliajalla emme olleet valmiina tekemään töitä ja KuuBa voitti kaikki kaksinkamppailutilanteet olemalla energisempi", totesi EBT:n head coach Niko Hellman pelin jälkeen. "Kolmannella neljänneksellä saimme nostettua puolustuksemme intensiteettiä, mutta vastustaja teki muutaman kovan korin hyökkäysajan lopussa, mikä koetteli uskoa. Neljännessä erässä pystyimme nostamaan vielä pykälän puolustuspäässä ja stopattua lähes kaikki vastustajan hyökkäykset. KuuBa suojeli hyvin koriaan läpi ottelun ja me emme saaneet mitään helpolla hyökkäyksessä. Niinalta (Mattila) todella vahva esitys molemmissa päissä kenttää toisella puoliajalla", Niko jatkoi.

Teksti Hannu Sivula

Kuva Kari Mattila