Naiset taivuttivat Katajan

27.10.2014

EBT oli pari vaaksan mittaa Katajaa parempi
ja Laura Lahtinen ottelun tehokkain pelaaja

EBT:n naisjoukkue sai sunnuntaina vieraakseen Katajan Joensuusta. Ykkösdivarin kolmannen kierroksen ottelussa oli tavallistakin jännittävämpi ennakkoasetelma, kun vastaan asettui Pohjois-Karjalaan lähtenyt Maria Koskinen, joka vielä viime kaudella pelasi EBT:n rosterissa.

Vastakkain asettui kaksi erilaista joukkuetta. Katajan keskipituus on 173 senttiä ja EBT:n melkein 178 senttiä, joten odotettavissa oli, että joukkueet olisivat liikkeellä erilaisilla taktiikoilla.

Se, minkä Kataja senteissä hävisi, se korvasi vauhdilla ja agressiivisuudella. Taktiikan toimivuudesta todisteena yhteensä 26 riistoa. Kotijoukkueelle tilastoitiin yhteensä 36 menetystä, mistä riittäisi normaalisti vaikka kahteen peliin. Ärhäkän pelityylin riski on virhealttius. Ensimmäisellä puoliskolla Katajalle vihellettiin 11 virhettä, kun kotijoukkue selvisi viidellä. Vierailijoiden kovasta yrityksestä huolimatta kotijoukkue vei kaksi ensimmäistä jaksoa selvin numeroin 18-10 ja 21-14.

Kolmannella jaksolla Katajan Maria Koskinen skorasi alle kahdessa minuutissa kahdeksan pistettä ja johdatti vieraat kolmen pisteen jaksovoittoon. Neljännellä jaksolla kummallekin joukkueelle kirjattiin 12 pistettä, joten lopputuloksena voitto EBT:lle pistein 63-51. Tyylipisteitä ei tässä pelissä jaettu. Yksi EBT:n voiton avaimista oli selvästi parempi osumatarkkuus. Kotijoukkue upotti kahden pisteen heitot 55 ja kolmoset 32 prosentin tarkkuudella. Vierailijat tuhlasivat paikkoja, onnistumisia vain 31 prosenttia kakkosissa ja 17 prosenttia kolmosissa.

"Kataja puolusti todella aggressiivisesti ja tuplasi aina pallon mennessä sisään", kommentoi EBT: head coach Niko Hellman ottelun luonnetta. "Ei siitä pääse yli eikä ympäri, että meillä oli läpi ottelun vaikeuksia antaa syöttöjä omille. Puolustimme kuitenkin hyvin ja saimme Katajan sellaisiin ratkaisuihin, kuin halusimme. Katsotaan, jos keksimme lähiaikoina jotain menetysten vähentämiseksi, niin olisi helpompi hymyillä", totesi Niko optimistiseen tapaansa.

EBT-legenda Raimo Pehkonen valitsi ottelun parhaiksi pelaajiksi Katajan Maria Koskisen ja kotijoukkueesta vahvan pelin pelanneen Laura Lahtisen.

EBT on kolmen kierroksen jälkeen sarjakärjessä yhdessä Puhuttarien kanssa.

Seuraavalla kierroksella on jälleen vuorossa kotipeli ja vastassa BC Nokia. Kannattaa siis unohtaa turhat menot ja merkitä sunnuntai 2.11.2014 klo 13.30 kalenteriin ja saapua Espoonlahden urheiluhalliin kannustamaan kotijoukkue voittoon. 

Teksti Hannu Sivula

Kuvat Kari Mattila