Kaikki menestys on ansaittua

2.11.2014

Keravan suunnalta tuleva Hilma Ala-Vähälä puki ensi kertaa EBT:n peliasun
Helena Sivula joutui vääntämään tosissaan korin alla. Tässä vastassa Sofia Rajala.
Palkintojen jakaja oli sonnustautunut Halloween -hengessä.

EBT:n A-tytöt jatkoivat voittoputkeaan SM-sarjan neljännellä kierroksella, kun vastaan asettui itä-helsinkiläinen Helmi Capitals II. Toisinkin olisi voinut käydä.

Kauden muissa peleissä johtoaseman muutoksia ja tasatilanteita on ollut muutamia, mutta tässä pelissä niitä oli 16 ja 11. Jaksovoitotkin menivät tasan (13-15, 10-7, 11-14 ja 24-16) eli ottelu oli todella tasainen. Vasta viimehetkien onnistuneet vaparit käänsivät voiton lopullisesti kotijoukkueelle numeroin 58-52. 

Valhe, emävalhe, tilasto. Jos ottelu oli katsomosta nähtynä tasainen, niin yhtä vaikea on tilastojen perusteella sanoa, mikä ratkaisi ottelun. Tilastokategoriat olivat levypalloja lukuunottamatta joko suunnilleen tasan tai menevät ristiin. Kotijoukkueelle tilastoitiin 49 levaria ja vastustajalle 37, joten se saattoi ratkaista lopputuloksen. Tai sitten ottelun ratkaisi se, kumpi joukkueista halusi enemmän voittaa, mutta sitä tilastot eivät kerro. Yyberpositiivista Elastista siteeraten: "Kaikki menestys on ansaittua".

EBT:n ongelma oli jälleen kerran se, että joukkue lähti pelaamaan vastustajan peliä, eikä omaansa. EBT pelaa yleensä hyvin hyviä joukkueita vastaan, mutta jos vastustaja pelaa epäorganisoitunutta korista, niin espoonlahtelaiset vastaavat samalla mitalla. Malmilaiset sutivat 43 menetystä, mihin kotijoukkue vastasi latomalla tauluun kauden ennätyksen 40 menetystä. Jos menetyksiä tulee yksi per peliminuutti ja kolmosten osumatarkkuus on 13 prosenttia, niin silloin on yleensä vaikeaa. Tällä kertaa kotijoukkueen rutiini ja voitontahto kuitenkin riittivät voittoon nuorista vastustajista. 

"Saimme hyvää oppia loppuhetkien pelaamisesta, kun on muutamia pinnoja eroa ja suoriuduimme hyvin", kommentoi EBT:n head coach Niko Hellman vaiherikkaan ottelun jälkeen. "Tuomarilinja oli nätisti sanottuna "salliva" tänään ja peli meni melkoiseksi taisteluksi, mistä osittain johtuu molempien joukkueiden menetysmäärät. Olen tyytyväinen siihen, kuinka kovaa kamppailimme. Erittäin tyytyväinen olen kolmen pisteen heittoihin, joita pystyimme luomaan läpi ottelun. Saimme tänään vapaampia heittoja kuin aiemmin tällä kaudella ja se on tärkein asia isossa kuvassa. Tänään heitimme kolmoset 5/38, mikä on tietysti todella karmaiseva lukema, mutta jos pystymme joukkueena luomaan jatkossa tuollaisia paikkoja, niin uskon meidän pärjäävän!", Niko jatkoi.

Joukkueiden onnistujina palkittiin malmilaisten #43 Sofia Rajala ja kotijoukkueesta #10 Niina Mattila.

Seuraavaksi EBT:n tytöt suuntaavat marraskuun puolivälissä Lappeenrantaan Catzin vieraaksi.

 

Teksti Hannu Sivula

Kuvat Kari Mattila